Logo Zoetermeer
OntwerpOmgevingsvergunning Vlamingsstraat 49, het kappen van bomen, het bouwen van een woonhuis met bijgebouw en het maken van een in-/uitrit, WB20140106, Zoetermeer

Burgemeester en wethouders van Zoetermeer maken ingevolge artikel 3.12 van de Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht (WABO) juncto afdeling 3.4 en 3.6 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat met ingang van 29 augustus 2014 gedurende zes weken de ontwerp omgevingsvergunning voor het bouwplan op het perceel gelegen aan de Vlamingstraat 49, met bijbehorende stukken ter inzage liggen bij de Omgevingsbalie in de publiekshal van het Stadhuis. De omgevingsvergunning ziet op de volgende activiteiten:

  • - het bouwen van een bouwwerk;

  • - het gebruiken van gronden of bouwwerken in strijd met het bestemmingsplan;

  • - het vellen van een houtopstand;

  • - het maken van een uitweg.

Bij de ontwerp omgevingsvergunning hoort geen exploitatieplan.

Toelichting

De aanvraag omgevingsvergunning heeft betrekking op het perceel Vlamingstraat 49 in Zoetermeer. Op het perceel staat het rijks-monumentale herenhuis Akkerlust. De aanvraag betreft de bouw van een vrijstaande woning met tuinhuis en berging en garage.

De ontwikkeling van de vrijstaande woning op het perceel naast herenhuis Akkerlust heeft geen stedenbouwkundige bezwaren door de ondergeschiktheid van de nieuwbouw ten opzichte van het herenhuis. De transparante structuur en de afwisseling bebouwd en onbebouwd van de historische lintbebouwing blijft hierdoor voldoende gewaarborgd.

Bij de herinrichting van het perceel zullen 13 bomen worden gekapt. Hierbij zitten niet de twee monumentale bomen (Linde en Taxus). Er zullen bij de herinrichting nieuwe bomen/heesters worden geplant.

Rechtsbescherming:

Tegen dit besluit staat voor belanghebbenden, gelet op artikel 7:1onder d en artikel 8:1 Algemene wet bestuursrecht, de mogelijkheid open om binnen zes weken na verzenddatum van dit besluit een beroepschrift in te dienen bij de Rechtbank Den Haag (Sector Bestuursrecht, Postbus 20302, 2500 EH ’s-Gravenhage).

Indien het besluit is voorbereid met toepassing van afdeling 3.4 Algemene wet bestuursrecht, dan staat voor belanghebbenden, mede gelet op artikel 6:8 lid 4 Algemene wet bestuursrecht, de mogelijkheid open om binnen zes weken, met ingang van de dag na die waarop het besluit overeenkomstig artikel 3:44 lid 1 Algemene wet bestuursrecht, ter inzage is gelegd, een beroepschrift in te dienen bij genoemde rechtbank.

U kunt het beroepschrift ook digitaal indienen bij de Rechtbank Den Haag, via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde website voor de precieze voorwaarden.

Het indienen van een beroepschrift schorst de werking van dit besluit niet. Hiertoe kunt u op grond van het bepaalde in artikel 8:81 Algemene wet bestuursrecht een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening indienen bij de voorzieningenrechter van de Rechtbank te Den Haag (sector Bestuursrecht, Postbus 20302, 2500 EH ’s-Gravenhage). Wij wijzen u er op dat daarvoor vereist is dat u een beroepschrift tegen het besluit hebt ingediend en dat u een spoedeisend belang hebt bij het treffen van die voorziening.

Op grond van artikel 6:13 Algemene wet bestuursrecht kan geen beroep worden ingesteld door een belanghebbende aan wie redelijkerwijs kan worden verweten dat hij geen zienswijze als bedoeld in artikel 3:15 Algemene wet bestuursrecht, naar voren heeft gebracht.

Informatie

Heeft u naar aanleiding van deze publicatie een vraag of wilt u genoemde stukken inzien, dan kunt u terecht bij de Omgevingsbalie in de publiekshal van het Stadhuis, Stadhuisplein 1, Zoetermeer.

De Omgevingsbalie is geopend op dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en op vrijdag aansluitend tot 19.30 uur. Voor het maken van een afspraak of een mondelinge toelichting kunt u bellen naar telefoonnummer 14 079. Deze publicatie is digitaal raadpleegbaar op de website van de gemeente Zoetermeer: www.zoetermeer.nl.

De omgevingsvergunning met bijbehorende stukken is digitaal raadpleegbaar bij www.ruimtelijkeplannen.nl.

Zoetermeer, 28 augustus 2014

Burgemeester en wethouders van Zoetermeer, De secretaris, M.H.H. Koek

De burgemeester, Ch. Aptroot

Naar boven