Logo Staphorst
Gewijzigde vaststelling ‘Structuurvisie Kernen Staphorst, Rouveen en IJhorst 2030’, Staphorst

Burgemeester en wethouders van Staphorst maken bekend dat de gemeenteraad op 10 december 2013 de ‘Structuurvisie Kernen Staphorst, Rouveen en IJhorst 2030, Ruimte voor de toekomst’ gewijzigd heeft vastgesteld.

De structuurvisie met de plannaam ‘Structuurvisie Kernen Staphorst 2030’ met planidentificatie NL.IMRO.0180.SVKernen2013-0002, heeft betrekking op de bebouwde kom van de drie kernen Staphorst, Rouveen en IJhorst en bevat de ruimtelijke visie voor de periode tot 2030.

Wijzigingen

Ten opzichte van het ontwerp van de structuurvisie zijn er mede als gevolg van ingekomen zienswijzen en een door de raad aangenomen amendement enkele wijzigingen doorgevoerd. Deze betreffen:

  • een actualisatie van de tekst met betrekking tot de realisatie van een station.

  • het opnemen van een voetnoot wat betreft de woningbehoefte; daarin wordt het verschil in prognose tussen provincie en gemeente toegelicht.

  • het opnemen van een voetnoot met betrekking tot de inzichten van provincie en gemeente over de woningbouwontwikkeling in IJhorst.

  • het vervallen van de aanwijzing van een gebied aan de Schuthekkeweg als gebied waar een “bijzonder woonmilieu” kan worden gerealiseerd.

  • een verduidelijking wat betreft de verkoop van grond aan bedrijven van buiten Staphorst.

  • uitbreiding van het zoekgebied voor uitbreiding/verplaatsing van sportfaciliteiten in Staphorst-Noord.

  • de toevoeging aan hoofdstuk 9 van een verkeerskundige doorrekening van een voorgestelde alternatieve aansluiting op de A28.

Voor een overzicht van alle wijzigingen wordt verwezen naar de ‘Reactienota’ en het raadsbesluit, inclusief het amendement die onderdeel uitmaken van de structuurvisie.

Waar kunt u de structuurvisie inzien?

De gewijzigd vastgestelde structuurvisie ligt met ingang van 29 januari 2014 voor een ieder ter inzage in het in het gemeentehuis van Staphorst, Binnenweg 26 te Staphorst. De vastgestelde structuurvisie kunt u tevens via de gemeentelijke website www.staphorst.nl inzien.

Daarnaast is de structuurvisie raadpleegbaar via: www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze website selecteert u het tabblad ‘Structuurvisies’, en vervolgens kunt u daar het planidentificatienummer invullen om de structuurvisie op het scherm op te roepen.

Inwerkingtreding

De structuurvisie treedt de dag na de bekendmaking in werking. Tegen de vaststelling van de ‘Structuurvisie Kernen Staphorst 2030, ruimte voor de toekomst’ staat geen mogelijkheid van bezwaar of beroep open.

Naar boven