Logo Uden
Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan en vaststelling beeldkwaliteitsplan ‘Herontwikkeling omgeving Retraitehuis’ en vaststelling hogere waarden Wet geluidhinder, Uden

Vaststelling bestemmingsplan

Het College van burgemeester en wethouders van Uden maakt ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de gemeenteraad op 19 december 2013 het bestemmingsplan ‘Herontwikkeling omgeving Retraitehuis’ gewijzigd heeft vastgesteld. Voor dit bestemmingsplan is geen exploitatieplan vastgesteld. Het bestemmingsplan voorziet in de herontwikkeling van het gesloten terrein rondom het retraitehuis in Uden tot een open woongebied waar verschillende typen woningen gerealiseerd kunnen worden. Het bestemmingsplan maakt deze ontwikkeling planologisch en juridisch mogelijk.

Wijziging in het bestemmingsplan

In het bestemmingsplan wordt alsnog een voorwaardelijke verplichting opgenomen die inhoudt dat de woningen in een gedeelte van het plangebied slechts bewoond mogen worden als ter plaatse van het perceel Loopkantstraat 11 een geluidsscherm wordt gerealiseerd en in stand gehouden.

Vaststelling beeldkwaliteitsplan

Voor het plangebied is, aanvullend op de regels van het bestemmingsplan, een beeldkwaliteitsplan vastgesteld. Het beeldkwaliteitsplan bevat spelregels en richtlijnen voor de ruimtelijke kwaliteit die de gemeente Uden in het plangebied nastreeft. Het beeldkwaliteitsplan geeft in woord en beeld de uitgangspunten weer voor de stedenbouwkundige en architectonische vormgeving van het nieuwe woongebied. Het beeldkwaliteitsplan vormt het toetsingskader voor de welstandcommissie bij de beoordeling van bouwplannen voor deze locatie. Het beeldkwaliteitsplan is vastgesteld als onderdeel van de gemeentelijke welstandsnota.

Besluit hogere waarden Wet geluidhinder

Het bestemmingsplan maakt een ontheffing inzake hogere grenswaarden, als bedoeld in de Wet geluidhinder, noodzakelijk vanwege wegverkeerslawaai. Burgemeester en wethouders hebben dit besluit genomen op 12 november 2013.

Inzien

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en het beeldkwaliteitsplan en het besluit tot vaststelling van de hogere waarden liggen, met alle bijbehorende stukken, vanaf donderdag 30 januari 2014 gedurende zes weken tijdens de openingstijden van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 13.00 uur en op donderdag van 08.30 tot 19.30 uur ter inzage bij de centrale balie van de dienst Publiekszaken op het Gemeentehuis, Markt 145.

De stukken zijn digitaal te raadplegen op de gemeentelijke website (www.uden.nl ) en via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Instellen beroep

Volgens artikel 8.2 van de Wet ruimtelijke ordening kan gedurende de termijn van ter inzage ligging, dus tot en met woensdag 12 maart 2014, beroep worden ingesteld tegen de vaststelling van het bestemmingsplan en tegen het besluit tot vaststelling hogere waarden.

Beroep kan worden ingesteld door:

  • Belanghebbenden die tegen het ontwerpbestemmingsplan een zienswijze hebben ingediend;

  • Belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest om een zienswijze in te dienen;

  • Belanghebbenden, voor zover beroep wordt ingesteld tegen de wijziging die bij de vaststelling van het bestemmingsplan is aangebracht.

Een beroepschrift kunt u indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Het beroepschrift bevat in ieder geval uw naam, adres, de dagteke-ning, een omschrijving van het (onderdeel van het) besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van het beroep. Aan deze procedure zijn griffiekosten verbonden. Het instellen van beroep schorst de werking van het vastgestelde bestemmingsplan of het besluit hogere waarden niet.

Inwerkingtreding.

Het bestemmingsplan en het vaststellingsbesluit hogere waarden treden in werking daags na het aflopen van de inzagetermijn.

Voorlopige voorziening

Om de werking van het bestemmingsplan of het besluit tot vaststelling van de hogere waarden te schorsen, kan een belanghebbende tijdens de inzagetermijn een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Een verzoek om een voorlopige voorziening moet dezelfde gegevens bevatten als het beroepschrift. Tevens moet u het spoedeisende belang aangeven. Ook bij een verzoek om een voorlopige voorziening wordt griffierecht in rekening gebracht.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de behandelende ambtenaar, bereikbaar op telefoonnummer 14 0413.

Uden, 29 januari 2014

Burgemeester en wethouders van Uden J.M. Smarius, de secretaris

H.A.G. Hellegers, de burgemeester

Naar boven