Logo Stein
Bestemmingsplan bedrijventerrein Kerensheide, Stein

Kennisgeving op grond van artikel 1.3.1 Besluit ruimtelijke ordening

Overeenkomstig artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) geven burgemeester en wethouders van Stein kennis van het voornemen om een bestemmingsplan op te stellen voor het bedrijventerrein Kerensheide in Stein.

Het bestemmingsplan

Het betreft een actualisatie van het nu geldende bestemmingsplan voor het bedrijventerrein Kerensheide te Stein. De bestaande situatie c.q. het huidige bestemmingsplan vormt daarbij het uitgangspunt. Het plangebied van het bestemmingsplan Kerensheide beslaat (grofweg) het gebied tussen de Koestraat in het noorden, de Mauritsweg in het zuiden, de Heidekampweg in het oosten en de Nijverheidsweg in het westen. De asfaltcentrale valt derhalve buiten het plangebied.

In het bestemmingsplan wordt met name de bestaande situatie vastgelegd, met dien verstande dat de bouwmogelijkheden in het gebied ten zuiden van de Nijverheidsweg beperkter zijn dan in het vigerende bestemmingsplan. Dit is gedaan met het oog op de toekomstige herstructurering van dit deel van het bedrijventerrein.

De mogelijkheid om te reageren

In deze fase van de voorbereiding liggen nog geen stukken ter inzage en kunnen nog geen reacties worden ingediend. Deze kennisgeving betreft derhalve enkel een aankondiging. Het overleg met verschillende (overheids)instanties op grond van artikel 3.1.1 Bro is inmiddels opgestart. Na afronding daarvan zal het bestemmingsplan gedurende zes weken als ontwerp ter inzage worden gelegd. Gedurende die periode kan een ieder zienswijzen bij de gemeenteraad indienen. De kennisgeving hierover zal te zijner tijd worden gepubliceerd in de Staatscourant, de Schakel en op de gemeentelijke website. Dan is het ontwerp bestemmingsplan ook te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl en op de gemeentelijke website. Ook is dan (digitale) inzage van het ontwerp bestemmingsplan in het gemeentehuis mogelijk.

Contact

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met dhr. B. Robberts op tel. nr. 046-4359346 of dhr. R. Förster op tel. nr. 046-4359386 (aanwezig op dinsdag en donderdag).

Naar boven