Logo Assen
Terinzagelegging vastgesteld wijzigingsplan MFA Assen Oost, Assen

Burgemeester en wethouders van Assen maken, overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.6 van de Wet ruimtelijke ordening juncto artikel 24 lid 3 van het vigerende bestemmingsplan, bekend dat het college bij besluit van 31 juli 2014, het wijzigingsplan “MFA Assen Oost” met identificatienummer NL.IMRO.0106.03WP2013410E-C001 ongewijzigd heeft vastgesteld.

Ter plaatse van het plangebied geldt het bestemmingsplan “Assen Oost”. De betreffende percelen hebben de bestemming "maatschappelijke doeleinden". In het moederplan is een wijzigingsbevoegdheid opgenomen (artikel 24 lid 3). Aan deze bevoegdheid zijn echter wel voorwaarden verbonden. Deze voorwaarden zijn opgenomen bij de omschrijving van de wijzigingsmogelijkheden in het moederplan. Onderhavig plan voldoet aan de gestelde criteria.

Aanleiding

De aanleiding van voorliggend wijzigingsplan betreft de ontwikkeling van een multifunctionele accommodatie inclusief de bouw van appartementen aan de Tuinstraat waar voorheen de Meldkamer Drenthe gevestigd was.

Plangebied

Het plangebied betreft de voormalige locatie van de politie meldkamer en ligt centraal in de wijk, nabij het winkelcentrum en twee andere basisscholen. Deze plek als locatie voor de MFA is gekozen vanwege de centrale ligging in de wijk en de directe nabijheid van twee andere scholen die ook van voorzieningen in de MFA gebruik zullen maken. De bebouwing van de politie is inmiddels gesloopt. Het is wenselijk om deze open plek weer een nieuwe invulling te geven.

Planopzet

Onderhavig plan voorziet in de bouw van drie opzichzelfstaande gebouwen met een goede samenhang in stedenbouw en architectuur. In het midden van het plangebied wordt de MFA in twee bouwlagen gerealiseerd. Aan de Brunelstraat en de Tuinstraat is ruimte voor twee appartementengebouwen van maximaal vier bouwlagen. Door een nieuwe langzaam verkeersverbinding is de MFA in drie richtingen goed ontsloten voor fietsers en voetgangers. De verbinding met de Bremstraat zorgt ook voor een goede relatie met de twee bestaande scholen die van een aantal voorzieningen in de MFA gebruik zullen maken. Aan twee zijden van het gebouw worden parkeervoorzieningen gerealiseerd voor een goede bereikbaarheid vanuit alle richtingen en om grote verkeersdruk aan één zijde van de MFA te voorkomen. Aan de zijde van de Tuinstraat komt een speelterrein dat ook gebruikt kan worden voor halen en brengen. De groene omzoming blijft behouden als vriendelijke overgang naar de omliggende woonbebouwing. De appartementen worden aan weerszijden van de MFA gerealiseerd.

Functies

De MFA zal bestaan uit twee basisscholen, een gymzaal, peuterspeelzaal, kinderopvang Centrum voor Jeugd en Gezin en de daarbij behorende voorzieningen zoals een schoolplein en parkeervoorzieningen. Daarnaast biedt het plangebied ruimte voor de bouw van appartementen, mogelijk met een woon-zorgfunctie.

Wijzigingen ten opzichte van het ontwerpwijzigingsplan.

Tegen het ontwerp zijn zienswijzen ingediend. De zienswijzen geven geen aanleiding tot het aanpassen van het wijzigingsplan. Het plan is dan ook ongewijzigd vastgesteld.

Waar kunt u het wijzigingsplan en bijbehorende stukken inzien?

Het wijzigingsplan met bijbehorende stukken liggen vanaf 29 augustus 2014 gedurende zes weken, ter inzage bij de balie Bouwen, Wonen & Ondernemen in het stadhuis, Noordersingel 33. U kunt het ook raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep

Vanaf de eerstvolgende dag na de dag van terinzagelegging kan beroep worden ingesteld door:

  • diegenen die tijdig hun zienswijzen bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht;

  • belanghebbenden die redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen of niet tijdig zienswijzen naar voren hebben gebracht.

Het beroep moet schriftelijk worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het besluit tot vaststelling van het wijzigingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Naar boven