Regeling van de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap van 18 augustus 2014, nr. MBO/644580, houdende wijziging van de Regeling regionale aanpak voortijdig schoolverlaten en prestatiesubsidie voor het voortgezet onderwijs in verband met de indeling van de gemeente De Friese Meren bij RMC-regio 5 Zuid-West Friesland

De Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap,

Gelet op artikel 1 van het Besluit regionale meld- en coördinatiefunctie voortijdig schoolverlaten;

Besluit:

ARTIKEL I

In bijlage C behorende bij artikel 37 van de Regeling regionale aanpak voortijdig schoolverlaten en prestatiesubsidie voor het voortgezet onderwijs wordt in de regio, aangeduid met de koptekst ‘Regio 5: Zuid-West Friesland’ de zinsnede ‘Gaasterlân-Sleat, Lemsterland’ vervangen door: De Friese Meren en vervalt in de regio, aangeduid met de koptekst ‘Regio 6: Friesland-Oost (“de Friese Wouden”)’: Skarsterlân.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van de eerste dag na de dagtekening van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst en werkt terug tot en met 1 januari 2014.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, M. Bussemaker

TOELICHTING

De burgemeester en wethouders van de gemeente De Friese Meren hebben de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap verzocht om de gemeente De Friese Meren per 1 januari 2014 in te delen bij RMC-regio 5 (Zuid-West Friesland).

Op 1 januari 2014 heeft een bestuurlijke fusie plaatsgevonden van de drie gemeenten Gaasterlân-Sleat, Lemsterland en Skarsterlân. Als gevolg van deze fusie is de nieuwe gemeente De Friese Meren ontstaan. De gemeente De Friese Meren moet bij een RMC-regio worden ingedeeld. De oude gemeenten Gaasterlân-Sleat en Lemsterland waren ingedeeld bij RMC-regio 5 (Zuid-West Friesland). De oude gemeente Skarsterlân was ingedeeld bij RMC-regio 6 (Friesland-Oost). Met instemming van beide RMC-regio’s is gekozen om de gemeente De Friese Meren bij RMC-regio 5 in te delen.

De regeling heeft terugwerkende kracht, aangezien de bestuurlijke fusie per 1 januari 2014 heeft plaatsgevonden.

Uitvoering en handhaafbaarheid

Deze wijzigingsregeling is voor een uitvoerings- en handhaafbaarheidstoets voorgelegd aan de Dienst Uitvoering Onderwijs en aan de Inspectie van het Onderwijs. De regeling is door hen uitvoerbaar en handhaafbaar verklaard.

Administratieve lasten

Deze wijzigingsregeling heeft op zichzelf geen gevolgen voor de administratieve lasten bij de uitvoering van de bestaande regeling.

De Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, M. Bussemaker

Naar boven