Logo Aalburg
Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘Babyloniënbroek’, Aalburg

Bekend wordt gemaakt dat vanaf donderdag 30 januari 2014 tot en met woensdag 12 maart 2014 het volgende bestemmingsplan voor een ieder ter inzage ligt:

De gemeente wil beschikken over een actueel, digitaal raadpleegbaar bestemmingsplan voor de kern Babyloniënbroek, dat voldoet aan de eisen van de huidige tijd en waarin beleidswijzigingen van zowel gemeentelijk, regionaal, provinciaal als rijks- en Europees beleid zijn doorvertaald.

Het plangebied bestaat uit de kern Babyloniënbroek.

Voorliggend bestemmingsplan regelt alle enkelbestemmingen voor de kern Babyloniënbroek. De dubbelbestemmingen en de algemene gebiedsaanduidingen zijn opgenomen in het bestemmingsplan ‘Dubbelbestemmingen en Gebiedsaanduidingen’.

Ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan is het bestemmingsplan gewijzigd vastgesteld. Naar aanleiding van enkele zienswijzen is het bestemmingsplan gewijzigd. In de bijlage “nota van zienswijzen” staan de wijzigingen beschreven.

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ligt met ingang van donderdag 30 januari 2014 gedurende zes weken ter inzage. Binnen de genoemde termijn kan tijdens openingstijden (dagelijks van 8:30 uur tot 12:30 uur en op dinsdag van 8:30 uur tot 20:00 uur) van het vastgestelde bestemmingsplan kennis worden genomen bij de balie “Bouwen en Milieu” van het Aalburgloket, Grote Kerkstraat 42 te Wijk en Aalburg. Het bestemmingsplan is digitaal raadpleegbaar op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl en het plan kan tevens geraadpleegd worden via de gemeentelijke website www.aalburg.nl .

Volgens artikel 8.2 van de Wet ruimtelijke ordening kan met ingang van 30 januari 2014 gedurende 6 weken beroep worden ingesteld tegen het vaststellingsbesluit. Beroep kan worden ingesteld door:

  • iedereen die tijdig zijn of haar zienswijze tegen het eerdere ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt;

  • iedere belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om zijn zienswijze tegen het voorgaande ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar te maken;

Een beroepschrift kunt u indienen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. Het is mogelijk een verzoek om voorlopige voorziening in te dienen bij de voorzitter van voornoemde afdeling, gelijktijdig met het indienen van een beroepschrift.

Wijk en Aalburg, 29 januari 2014

Naar boven