Logo Hendrik-Ido-Ambacht
Vastgesteld bestemmingsplan Zone Krommeweg, Langeweg, A16, Hendrik-Ido-Ambacht

Burgemeester en wethouders van de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht maken bekend dat, op grond van het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening de gemeenteraad in de vergadering van 7 juli 2014 het bestemmingsplan Zone Krommeweg, Langeweg, A16 gewijzigd heeft vastgesteld.

Het plangebied is gelegen aan de zuidwestzijde van Hendrik-Ido-Ambacht, grenzend aan de gemeente Zwijndrecht. De begrenzingen van het plangebied worden bepaald door deels de Ambachtsezoom en Zuidwende aan de noordoostzijde, de Krommeweg aan de oostzijde, de Langeweg en gemeentegrens met Zwijndrecht aan de zuidzijde en de Hendrik Ydenweg en de De Baak aan de westzijde. De Rijksweg A16 doorsnijdt het plangebied in het westelijk deel. (Omgeving Intratuin, park Langesteijn, omgeving Boudewijn hoveniers en omgeving Zuidwende 4 en de wegrestaurants e.o.langs de A16).

Doel

Het nieuwe bestemmingsplan Zone Krommeweg, Langeweg, A16 voorziet in een conserverende regeling, dat wil zeggen een bestemmingslegging op basis van vigerende rechten en conform de bestaande situatie.

Het doel van het onderhavige bestemmingsplan is het verkrijgen van een uniform en actueel planologisch kader zodat bestaande verschillen in juridische regelingen verdwijnen hetgeen ten goede komt aan de rechtsgelijkheid en de duidelijkheid. Daarnaast dient te worden voldaan aan de eisen die de Wet ruimtelijke ordening stelt op het gebied van de digitalisering.

Wijzigingen

Bij de vaststelling van het bestemmingsplan heeft de gemeenteraad besloten- ten opzichte van het ontwerp dat ter inzage heeft gelegen- tot het aanbrengen van enkele wijzigingen. Deze komen deels voort uit de naar voren gebrachte zienswijzen. Een overzicht van de wijzigingen is te vinden in de staat van wijzigingen die deel uitmaakt van het raadsbesluit.

Exploitatieplan

Er was geen aanleiding om ingevolge artikel 6.12 van de Wet ruimtelijke ordening over te gaan tot het vaststellen van een exploitatieplan, aangezien het plan niet voorziet in bouwplannen zoals bedoeld in artikel 6.2.1 van het Besluit ruimtelijke ordening waarvoor het kostenverhaal niet anderszins is verzekerd.

Stukken ter inzage

Met ingang van 21 augustus 2014 ligt gedurende een periode van zes weken het vastgestelde bestemmingsplan met de bijbehorende stukken op de volgende plaatsen voor een ieder ter inzage.

De bronbestanden zijn geplaatst op http://ro.h-i-ambacht.nl/0531/D52A8763-8F20-4765-B88D-838A7039F2B1/

Op de site ruimtelijkeplannen.nl zijn de bestanden geplaatst, identificatienummer (IDN): NL.IMRO.0531.bp13ZoneKLA16-3001.

Op de gemeentelijke website www.h-i-ambacht.nl onder de naam bestemmingsplan Zone Krommeweg, Langeweg, A16 in de rubriek ‘bestemmingsplannen’ onder ‘ík woon’, ‘ruimtelijke projecten’ vindt u de pdf-bestanden onder de kop ‘in procedure.

De papieren versie ligt in het informatiecentrum van het gemeentehuis in Hendrik-Ido-Ambacht, Weteringsingel 1 te Hendrik-Ido-Ambacht, tijdens openingstijden en de bibliotheek aan de Hoge Kade 52 te Hendrik-Ido-Ambacht, tijdens openingstijden.

Indienen beroep en verzoek om voorlopige voorziening

Gedurende de termijn van terinzagelegging kunnen belanghebbenden beroep instellen tegen het besluit van de gemeenteraad tot gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Beroep kan worden ingesteld door:

  • a. een belanghebbende die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad tegen het ontwerpbestemmingsplan kenbaar heeft gemaakt;

  • b. een belanghebbende die kan aantonen dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest tijdig een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad in te dienen;

  • c. iedere belanghebbende, voor zover het beroep is gericht tegen de door de gemeenteraad in het bestemmingsplan aangebrachte wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zoals dat ter inzage heeft gelegen.

Het besluit van de gemeenteraad tot gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn van zes weken. Degene die beroep instelt, kan een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Indien binnen de beroepstermijn van zes weken een dergelijk verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit tot gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan Zone Krommeweg, Langeweg, A16 niet in werking voordat op dit verzoek is beslist.

Hendrik-Ido-Ambacht, 20 augustus 2014

Naar boven