Logo Rijswijk
Inspraak voorontwerpbestemmingsplan ‘Vrijenbanselaan’, Rijswijk

Burgemeester en wethouders maken bekend dat voor het plangebied “Vrijenbanselaan” een voorontwerpbestemmingsplan is opgesteld. Het voorontwerpbestemmingsplan ligt vanaf vrijdag 22 augustus 2014 zes weken ter inzage, dus tot en met donderdag 2 oktober 2014. Tijdens deze periode wordt een informatiebijeenkomst georganiseerd.

Begrenzing plangebied

Het plangebied omvat de kavel langs de A13 aan de Vrijenbanselaan. Het plangebied wordt begrensd door de Rijswijkse Landingslaan in het noorden, de gemeentegrens met Pijnacker-Nootdorp in het oosten en zuiden en de Vrijenbanselaan in het westen.

Aanleiding en aard nieuw bestemmingsplan

De reden voor het nieuwe bestemmingsplan is het voornemen om een tankstation en een fastfoodrestaurant, inclusief bijbehorende voorzieningen zoals parkeren en een groenelement, te realiseren. Beide voorzieningen zullen bereikbaar zijn via de Vrijenbanselaan. De huidige skatevoorziening wordt ingepast en zal openbaar toegankelijk blijven. Daarnaast wordt op de locatie invulling gegeven aan het groencompensatieplan. Omdat deze ontwikkelingen niet passen in het vigerende bestemmingsplan, is een nieuw planologisch kader nodig.

Ter inzage

Op grond van de gemeentelijke Inspraakverordening ligt het voorontwerpbestemmingsplan voor zes weken ter inzage. Iedereen kan het plan bekijken en desgewenst een inspraakreactie indienen. Het voorontwerpbestemmingsplan “Vrijenbanselaan” ligt vanaf vrijdag 22 augustus 2014 tot en met donderdag 2 oktober 2014 ter inzage bij de balie Publieksvoorlichting in de hal van het Stadhuis, Bogaardplein 15 te Rijswijk. De balie is op werkdagen geopend van 8.30 uur tot 14.00 uur en op donderdag ook van 17.00 uur tot 19.00 uur. De pdf-stukken zijn ook digitaal in te zien via http://www.rijswijk.nl/bestemmingsplannen. De digitale stukken kunt u bekijken via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. Op die website kunt u het beste zoeken op het volgende identificatienummer (IDN): NL.IMRO.0603.bpvrijenbanselaan-VO01.

Informatiebijeenkomst

In de inspraakperiode wordt een informatiebijeenkomst georganiseerd. De datum, tijdstip en locatie van de informatiebijeenkomst wordt nog bekend gemaakt in een afzonderlijk bericht.

Rijswijk, 21 augustus 2014

Burgemeester en wethouders voornoemd, M.J. Bezuijen, burgemeester

A. de Baat, secretaris

Naar boven