Logo Someren
Ontwerpbestemmingsplan ‘Houtbroekstraat 9’, Someren

Burgemeester en wethouders van de gemeente Someren maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat het ontwerpbestemmingsplan “Houtbroekstraat 9” ter inzage ligt.

Inhoud bestemmingsplan

Het ontwerpbestemmingsplan “Houtbroekstraat 9” biedt de juridisch-planologische grondslag voor het samenvoegen van twee bouwblokken tot één bouwblok op het adres Houtbroekstraat 9 in Someren op de percelen kadastraal bekend als Gemeente Someren, sectie M, nummers 87, 88, 89, 90, 91 en 92, plaatselijk bekend Houtbroekstraat 9 in Someren en het realiseren van de EVZ op het perceel, kadastraal bekend als gemeente Someren, sectie M, nummer 85 te Someren.

Plan-Mer en Besluit-Mer

Het wijzigen van het bouwblok is niet zonder meer mogelijk. Er is een plan-mer en besluit-mer opgesteld, waarin de gevolgen van de onderhavige ontwikkeling zijn afgewogen. Uit de plan-mer en besluit-mer volgt de conclusie dat de vormverandering van het pluimveebedrijf ter plaatse verantwoord is. Deze stukken maken onderdeel uit van de toelichting van het bestemmingsplan.

Stukken ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan ligt met de bijbehorende stukken met ingang van donderdag 30 januari tot en met 12 maart 2014 ter inzage bij het Klantencontactcentrum (KCC) van het gemeentehuis. Het KCC is geopend op maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur. De stukken kunt u op afspraak ook buiten de openingstijden inzien. Een afspraak kunt u maken via telefoonnummer (0493) 494 888.

Het plan is digitaal te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl (0847.BP02011012-OW01).

Indienen zienswijzen

Tijdens de inzagetermijn kan iedereen zowel mondeling als schriftelijk een zienswijze indienen op het ontwerpbestemmingsplan. Schriftelijke reacties dienen te worden gericht aan de gemeenteraad van Someren, Postbus 290, 5710 AG Someren. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze moet een afspraak worden gemaakt. U kunt op werkdagen contact opnemen met mevrouw W. van Soerland van de afdeling VROM via tel. (0493) 494 888.

29 januari 2014

Burgemeester en wethouders van Someren,

Naar boven