Publicatie productdossier AGOS, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Gelet op artikel 2 van het Instellingsbesluit Adviescommissie geografische aanduidingen, oorsprongsbenamingen en gegarandeerde traditionele specialiteiten maakt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland de volgende publicatie in Publicatieblad L 192 van de Europese Unie van 1 juli 2014 bekend.

Met onderstaande verordening wordt de wijziging van een bestaand productdossier in het register van beschermde oorsprongsbenamingen en beschermde geografische aanduidingen bekendgemaakt

UITVOERINGSVERORDENING (EU) Nr. 723/2014 VAN DE COMMISSIE van 23 juni 2014 tot goedkeuring van een minimale wijziging van het productdossier van een benaming die is opgenomen in het register van beschermde oorsprongsbenamingen en beschermde geografische aanduidingen (Nieheimer Käse (BGA))

DE EUROPESE COMMISSIE,

Gezien het Verdrag betreffende de werking van de Europese Unie,

Gezien Verordening (EU) nr. 1151/2012 van het Europees parlement en de Raad van 21 november 2012 inzake kwaliteitsregelingen voor landbouwproducten en levensmiddelen1, en met name artikel 53, lid 2, tweede alinea,

Overwegende hetgeen volgt:

  • (1) Overeenkomstig artikel 53, lid 1, eerste alinea, van Verordening (EU) nr. 1151/2012 heeft de Commissie zich gebogen over de aanvraag van Duitsland tot goedkeuring van een wijziging van het productdossier van de beschermde geografische aanduiding „Nieheimer Käse”, die bij Verordening (EG) nr. 414/2010 van de Commissie is geregistreerd2.

  • (2) De aanvraag betreft een wijziging van het productdossier waarbij het aandeel karwij, een facultatief eenvoudig ingrediënt, wordt gepreciseerd.

  • (3) De Commissie heeft de betrokken wijziging onderzocht en acht deze gerechtvaardigd. Aangezien het een minimale wijziging betreft in de zin van artikel 53, lid 2, derde alinea, van Verordening (EU) nr. 1151/2012, kan de Commissie de wijziging goedkeuren zonder een beroep te doen op de in de artikelen 50, 51 en 52 van die verordening omschreven procedure,

HEEFT DE VOLGENDE VERORDENING VASTGESTELD:

Artikel 1

Het productdossier van de beschermde geografische aanduiding „Nieheimer Käse” wordt gewijzigd overeenkomstig de bijlage bij deze verordening.

Artikel 2

Deze verordening treedt in werking op de twintigste dag na die van de bekendmaking ervan in het Publicatieblad van de Europese Unie.

Deze verordening is verbindend in al haar onderdelen en is rechtstreeks toepasselijk in elke lidstaat.

Gedaan te Brussel, 23 juni 2014.

Voor de Commissie, namens de voorzitter D. CIOLOŞ Lid van de Commissie

BIJLAGE

De volgende wijziging in het productdossier van de beschermde geografische aanduiding „Nieheimer Käse” wordt goedgekeurd:

  • o Werkwijze voor het verkrijgen van het product:

  • o In de zin „Er wordt zout (2,5-3,5%) en, in voorkomend geval, karwij (0,01-0,03) toegevoegd en het zuivel wordt zodanig gemengd dat het op homogene wijze kan worden verdeeld.” moet de tekst tussen ronde haakjes „(0,01-0,03)” na „karwij” worden vervangen door „(0,1-0,3%)”.

  • o Motivering:

  • o De aanvrager, die een vereniging van producenten van het betrokken product is, voert aan dat in de 65 jaar waarin de „Nieheimer Käse” wordt geproduceerd, steeds 0,1-0,3% karwij is toegevoegd.

  • o De vermelding „(0,01-0,03)” die in verband hiermee is opgenomen in de samenvatting die in het Publicatieblad van de Europese Unie is gepubliceerd, is een redactionele fout. Het ontbrekende %-teken werd toegevoegd bij de publicatie in het Deutsches Markenblatt van 23 september 2005. De extra nullen na de komma zouden tot gevolg hebben dat een dergelijke toevoeging van karwij aan het product (slechts een tot drie tienduizendsten van het totale gewicht) bijna niet meer waarneembaar zou zijn.

Naar boven