Logo Groesbeek
Ontwerpbestemmingsplan ‘Bredeweg 96, Breedeweg’, Groesbeek

Burgemeester en wethouders van Groesbeek maken bekend dat een ieder in de gelegenheid wordt gesteld om bij het Omgevingsloket, Dorpsplein 1 in Groesbeek, kennis te nemen van het ontwerpbestemmingsplan “Bredeweg 96, Breedeweg”.

Het ontwerpbestemmingsplan omvat het planologisch-juridisch kader om aan de Bredeweg 96 te Groesbeek een functieverandering te kunnen realiseren. De op deze locatie voorgenomen ontwikkeling bestaat uit:

  • sloop van de voormalig agrarische bedrijfsgebouwen van de voorheen ter plaatse gevestigde intensieve veehouderij, uitgezonderd de bedrijfswoning en werktuigenberging;

  • het in gebruik nemen van de voormalige bedrijfswoning als reguliere burgerwoning, met de vroegere werktuigenberging als bijbehorend bijgebouw;

  • één bouwkavel voor de nieuwbouw van een vrijstaande bedrijfswoning en maximaal 500 m2 bedrijfsbebouwing voor niet-agrarische bedrijvigheid van ten hoogste milieucategorie 1 en 2;

  • twee bouwkavels voor de nieuwbouw van een vrijstaande burgerwoning;

  • landschappelijke inpassing en natuurontwikkeling.

Het ontwerpbestemmingsplan “Bredeweg 96, Breedeweg” ligt conform het bepaalde in artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening met ingang van 30 januari 2013 gedurende een periode van zes weken voor een ieder ter inzage bij het Omgevingsloket, Dorpsplein 1 in Groesbeek. Het loket is op werkdagen geopend van 9.00u tot 12.00u en maandagavond van 18.00u tot 19.00u. Daarnaast kunt u het plan digitaal raadplegen op de volgende internetpagina’s:

Zienswijze

Een ieder kan binnen de genoemde termijn van zes weken schriftelijk of mondeling een gemotiveerde zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken bij de gemeenteraad van Groesbeek, Postbus 20, 6560 AA Groesbeek. Het is nog niet mogelijk via internet/e-mail een zienswijze in te dienen.

Voor nadere informatie over het bouwplan of bestemmingsplan kunt u contact opnemen met de cluster Ruimte, telefoonnummer 024 – 39 96 111.

Naar boven