Logo Gorinchem
Vooraankondiging voorontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied’, Gorinchem

Burgemeester en wethouders van de gemeente Gorinchem maken bekend, op grond van artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro.), dat zij een bestemmingsplan voorbereiden voor het Buitengebied (4202, 4205, 4206, 4207, 4208, 4213).

Het plangebied betreft vier afzonderlijke gebieden gelegen rond de kern van Gorinchem.

  • Deelgebied Avelingen betreft het natuurgebied Avelingen dat gelegen is in het zuidwesten van Gorinchem.

  • Deelgebied Buitengebied Noord. De grenzen van dit deelgebied worden in het noorden, oosten en westen bepaald door de gemeentegrens. De zuidelijke begrenzing wordt gevormd door de Betuwelijn en het beoogde bedrijventerrein Gorinchem Noord.

  • Deelgebied Linge ligt eveneens ten noorden van de Rijksweg A15, grotendeels gesitueerd tussen de oostzijde van de Linge en de gemeentegrens.

  • Deelgebied A15-Waal/Merwede ligt ten oosten van de bebouwde kom van Gorinchem.

    Hierin worden de grenzen bepaald door de gemeentegrens langs de A15 (noord), langs de Dalemse Zeiving (oost) en langs de Boven-Merwede (zuid). De westelijke grens wordt bepaald door de woonwijk Hoog Dalem en het bestemmingsplan Binnenstad e.o.

Het uitgangspunt voor het nieuwe bestemmingsplan is de bestaande vergunde situatie in het gebied planologisch en juridisch vastleggen. Vooralsnog worden er geen nieuwe grootschalige ontwikkelingen mogelijk gemaakt in het bestemmingsplan. Het bestemmingsplan zal de bestaande waarden beschermen, maar tegelijkertijd over voldoende flexibiliteit beschikken om in te kunnen spelen op nieuwe ontwikkelingen. In dit bestemmingsplan worden tevens de onderdelen meegenomen die in het bestemmingsplan Buitengebied 2006 door Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland buiten goedkeuring zijn gehouden.

Op grond van artikel 1.3.1, lid 2 Bro. wordt hier gemeld dat geen gelegenheid wordt geboden zienswijzen omtrent dit voornemen naar voren te brengen en dat er geen stukken ter visie worden gelegd. Ook is het niet mogelijk voor onafhankelijke instanties advies uit te brengen over het voornemen.

Wanneer het voorontwerp bestemmingsplan gereed is, zal deze ter visie worden gelegd en kan iedereen een inspraakreactie naar voren brengen. Ook zal er dan een inloopbijeenkomst worden georganiseerd voor de bewoners en (agrarische) bedrijven in het plangebied. Hierover volgt naar verwachting in februari 2014 een publicatie in onder andere op de gemeentepagina van Gorinchem en de Staatscourant.

Voor informatie over deze kennisgeving of over het op te stellen voorontwerp bestemmingsplan kunt u contact opnemen met mevrouw C. Jeeninga van de afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling, via telefoonnummer 0183 – 65 93 22. E-mailen kan naar C.Jeeninga@gorinchem.nl.

Gorinchem, 28 januari 2014

Burgemeester en wethouders van Gorinchem.

Naar boven