Logo Borne
Inspraak voorontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied Borne’, Borne

Burgemeester en wethouders van de gemeente Borne maken op grond van de gemeentelijke inspraakverordening bekend dat met ingang van 15 augustus 2014 gedurende zes weken het voorontwerp van het bestemmingsplan ‘Buitengebied Borne’ voor eenieder ter inzage ligt.

De gemeente Borne heeft besloten om de bestemmingsplannen voor het buitengebied te actualiseren. Voorliggende bestemmingsplan ‘Buitengebied Borne’ voorziet in de actualisatie van de vigerende bestemmingsplannen in het buitengebied overeenkomstig het huidige beleid, waaronder de door de gemeenraad vastgestelde Nota van Uitgangspunten Bestemmingsplan Buitengebied Borne.

Het voorontwerp bevat bovendien enkele kleinschalige ontwikkelingen. Voorafgaand aan het opstellen van het voorontwerpbestemmingsplan is de mogelijkheid geboden aan bewoners en gebruikers van het plangebied om kleinschalige initiatieven kenbaar te maken. Diverse initiatiefnemers hebben gebruik gemaakt van deze mogelijkheid door een verzoek in te dienen. De volgende initiatieven zijn opgenomen in het plan:

  • Bekkingvelderweg 6a te Zenderen (wijziging mogelijkheden buitensportactiviteiten)

  • Braamhaarsstraat 5 Zenderen (wijziging bestemming naar productiegerichte paardenhouderij met vergroting bouwvlak)

  • Esweg 1 te Zenderen (wijziging bestemming naar wonen met nevenactiviteiten)

  • Golfbaan Weleveld te Zenderen (aanpassen bebouwingsmogelijkheden)

  • IJsclub te Zenderen (aanpassen bebouwingsmogelijkheden)

  • 5e Hemmelhorst 2 te Borne (toestaan gebruik groomsverblijven)

  • Hesselerweg 11 te Borne (aanpassing bestemming inclusief bebouwingsmogelijkheden paardenhouderij)

  • Hoge Horst 1 te Hertme (wijziging agrarisch bouwvlak)

  • Kerkweg 5 te Hertme (wijziging bestemming naar recreatie)

  • Klootschietbaan te Hertme (verlenging en aanpassing tracé)

  • Lidwinaweg 25a te Zenderen (bestemmen bedrijfsfunctie)

  • Oude Postweg 8 te Hertme (verplaatsing bouwvlak woning)

  • Piepersveldweg 7a te Borne (woningsplitsing)

  • Retraitehuisweg 2 te Zenderen (vergroting agrarisch bouwvlak)

  • Vloedbeltsweg ong. te Zenderen (wijziging agrarisch bouwvlak)

  • Weerselosestraat 306 te Hertme (wijziging bebouwingsmogelijkheden en aanleg parkeervoorziening

Bovendien zijn op twaalf locaties de voorheen geldende agrarische bouwvlakken niet overgenomen, omdat tijdens de inventarisatie voor dit bestemmingsplan is gebleken dat er ter plaatse geen volwaardig agrarische bedrijven meer aanwezig zijn. Vaak komt hier nog wel hobbymatig agrarisch gebruik voor of vinden er vormen van opslag plaats. Daar waar dit de omliggende agrarische bedrijven niet belemmert in hun functioneren is ter plaatse van deze voormalige bedrijven de bestemming Wonen opgenomen. Daarnaast hebben deze locaties een aanduiding 'specifieke vorm van wonen – medegebruik' gekregen, waarmee een passende bestemming aan de locaties is gegeven.

Ter inzage

Het voorontwerpbestemmingsplan (inclusief bijbehorende bijlagen waaronder de concept planMER) liggen voor een ieder gedurende zes weken ter inzage met ingang van vrijdag 15 augustus 2014 tot en met donderdag 25 september 2014, gedurende openingstijden, bij de publieksbalie van het gemeentehuis te Borne. U kunt het bestemmingsplan in elektronische vorm raadplegen op de landelijke website:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0147.BpBG2014-vo01 of via de landelijke website http://www.ruimtelijkeplannen.nl.

De bronbestanden van het bestemmingsplan kunt u langs elektronische weg verkrijgen op:

http://ruimtelijkeplannen.borne.nl/NL.IMRO.0147.BpBG2014-vo01

Gedurende bovengenoemde termijn kunnen ingezetenen en belanghebbenden over het voorontwerp een inspraakreactie kenbaar maken. De inspraakreacties kunnen schriftelijk worden ingediend door een brief te sturen naar aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Borne, Postbus 200, 7620 AE Borne. Een inspraakreactie kan ook mondeling worden kenbaar worden gemaakt. Hiervoor dient u vóór 23 september 2014 een afspraak te maken met de productgroep Ontwikkeling, telefoonnummer 074-2658628.

Inloopbijeenkomsten

Met betrekking tot het voorontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied Borne’ wordt een tweetal inloopbijeenkomsten gehouden in de raadszaal van het gemeentehuis, Rheineplein 1 te Borne, op:

  • Maandag 8 september 2014 van 15.00 uur tot 17.00 uur en van 18.00 uur tot 21.00 uur

  • Woensdag 10 september 2014 van 15.00 uur tot 17.00 uur en van 18.00 uur tot 21.00 uur.

Tijdens deze bijeenkomsten bestaat de mogelijkheid informatie in te winnen over de inhoud van het plan.

Naar boven