Logo Zeeland
Kennisgeving vaststelling inpassingsplan Marinierskazerne Vlissingen, Zeeland

Gedeputeerde staten van Zeeland maken op grond van artikel 3.8 lid 4 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat provinciale staten van Zeeland op 4 juli 2014 het provinciaal inpassingsplan Marinierskazerne Vlissingen gewijzigd hebben vastgesteld.

Planinhoud

Het inpassingsplan omvat het gebied dat is omsloten door de Buitenhaven Vlissingen, het bedrijventerrein Poortersweg, de Havenweg en de rioolwaterzuiveringsinstallatie Ritthem. Het plan is er op gericht de vestiging van een militair terrein met bijbehorende bebouwing en gebruik mogelijk te maken.

Het ontwerp inpassingsplan Marinierskazerne Vlissingen heeft met bijbehorende stukken van 30 januari tot en met 12 maart 2014 ter inzage gelegen. Gedurende de inspraakperiode zijn vier zienswijzen ingediend. Naar aanleiding van de zienswijzen hebben provinciale staten het inpassingsplan gewijzigd vastgesteld. Het betreft de volgende wijzigingen:

  • Bebouwing in de zone voor landschappelijke inpassing is alleen mogelijk als er aangrenzend minimaal 10 meter beplanting aan de rand van het terrein wordt gerealiseerd.

  • Het opstellen en uitvoeren van een lichtplan wordt een voorwaarde voor realisatie van de kazerne.

  • Bouw van een geheel of deels open schietbaan is alleen mogelijk, als uit akoestisch onderzoek blijkt dat deze binnen de wettelijke geluidsnormen blijft.

Tevens hebben provinciale staten besloten geen exploitatieplan vast te stellen.

Waar kunt u de stukken inzien

Het inpassingsplan Marinierskazerne Vlissingen met kenmerk NL.IMRO.9929.IPPMARkaz-VA01 ligt met bijbehorende stukken gedurende zes weken, van 21 augustus tot en met 1 oktober 2014 ter inzage. De stukken kunt u tijdens openingstijden inzien bij:

  • Provincie Zeeland, Abdij 6 in Middelburg;

  • Gemeente Vlissingen, Paul Krugerstraat 1 in Vlissingen.

De stukken zijn tevens digitaal te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl en via www.zeeland.nl.

Wanneer u de stukken buiten openingsuren wilt inzien of wanneer u een kopie van de stukken wilt ontvangen, kunt u contact opnemen met dhr. E.W. de Koning, telefoonnummer 0118-631927.

Hoe kunt u beroep instellen

Gedurende de bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan door belanghebbenden beroep worden ingesteld bij de Raad van State, Afdeling bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Geen beroep kan worden ingesteld door een belanghebbende aan wie redelijkerwijs kan worden verweten, dat hij geen zienswijzen naar voren heeft gebracht bij provinciale staten.

Het ondertekende beroepschrift dient ten minste te bevatten:

  • uw naam en adres;

  • de dagtekening;

  • een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht;

  • de gronden van het beroep.

Op dit besluit is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent, dat de belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden hij aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd.

Inwerkingtreding

Het inpassingsplan treedt in werking op de dag na afloop van bovengenoemde termijn. Als binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, dan treedt de 1e herziening van het inpassingsplan niet in werking totdat op het verzoek is beslist. Zowel voor het indienen van een beroepsschrift als een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Middelburg, 20 augustus 2014

Naar boven