Logo Teylingen
Omgevingsvergunning en verklaring van geen bedenkingen voor de vestiging van een bedieningsruimte van Eneco in gebouw ‘’t Soldaatje’ in Voorhout, Teylingen

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Teylingen heeft op 1 augustus 2014 aan Eneco een omgevingsvergunning verleend voor het in gebruik nemen van een deel van het gebouw “’t Soldaatje”, Jacoba van Beierenweg 97 te Voorhout als bedieningsruimte voor het offshore windpark ‘Luchterduinen’ van Eneco. De grond ter plaatse van het project is kadastraal bekend als Voorhout, sectie B, nummer 6249. De gemeenteraad heeft vooraf verklaard geen bedenkingen te hebben.

Besluit omgevingsvergunning

De omgevingsvergunning bestaat uit de volgende activiteiten:

  • 1. gebruik (artikel 2.1 lid 1 onder a, Wet algemene bepalingen omgevingsrecht);

  • 2. afwijking van het bestemmingsplan (artikel 2.1 lid 1 onder c, Wet algemene bepalingen omgevingsrecht).

Inzage

De aanvraag, de verklaring van geen bedenkingen, het besluit en de overige stukken liggen vanaf donderdag 14 augustus ter inzage bij balie 0 (Bouwen en Wonen) in het Gemeentekantoor. U kunt het plan ‘Bedieningsruimte Eneco’ ook inzien op www.teylingen.nl.en op www.ruimtelijkeplannen.nl. De identificatiecode van ‘Bedieningsruimte Eneco’ is: NL.IMRO.1525.OMGVG2014TEY01030-0401.

De ruimtelijke onderbouwing wordt gevormd door het ontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied Teylingen’. De bedieningsruimte van Eneco in gebouw “’t Soldaatje” past in dit nieuwe bestemmingsplan, dat vanaf 12 juni 2014 ter inzage ligt bij de receptie van het Gemeentekantoor. U kunt dit nieuwe bestemmingsplan ook inzien op www.teylingen.nl.en op www.ruimtelijkeplannen.nl. De identificatiecode ontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied Teylingen’ is: NL.IMRO.1525.TEY01015-0301.

(N.B. Indien er verschillen zijn tussen de analoge en digitale versie van het bestemmingsplan, is op grond van artikel 1.2.3. Van het Besluit Ruimtelijke Ordening de digitale versie beslissend).

Beroep

Tot en met 11 september 2014 kan tegen de omgevingsvergunning aan Eneco beroep worden ingesteld. Het beroepschrift moet in tweevoud worden ingediend bij de rechtbank Den Haag, sector Bestuursrecht, Postbus 20302, 2500 EH Den Haag. Het besluit treedt op 12 september 2014 in werking. Het indienen van het beroepschrift schorst de werking van het besluit niet. Hebben u of derde-belanghebbenden er belang bij dat het besluit niet in werking treedt, dan kan, naast het beroep, ook een voorlopige voorziening worden gevraagd bij de Voorzieningenrechter van de rechtbank. Wanneer een voorlopige voorziening wordt gevraagd treedt het besluit niet in werking voordat hierover een beslissing is genomen.

Informatie

Voor vragen en informatie kunt u contact opnemen met mevrouw Ilja van der Bij van de afdeling Gemeentewinkel via 14-0252.

Teylingen, 13 augustus 2014

Naar boven