Logo Hilversum
Ontwerpbestemmingsplan Crematorium Zuiderhof, Hilversum

Artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening

Op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht maken burgemeester en wethouders van Hilversum bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Crematorium Zuiderhof’ en de hierbij behorende stukken voor een ieder ter visie worden gelegd.

Het plan(gebied)

Het plangebied is gelegen in het zuiden van Hilversum. Het plangebied wordt aan de noordzijde begrensd door de Kolhornseweg. In het westen door de Hoorneboegseheide/Kolhornseweg. De Hoornboegsdrift loopt aan de oostzijde langs het plangebied en aan de zuidzijde ligt de Zuiderheideweg.

Met het (ontwerp)bestemmingsplan Crematorium Zuiderhof wordt het mogelijk een crematorium toe te voegen aan de begraafplaats Zuiderhof (in bestaande gebouwen).

Inzien

Het ontwerp van het bestemmingsplan met de hierbij behorende stukken liggen van vrijdag 15 augustus 2014 tot en met donderdag 25 september 2014 (zes weken) ter visie bij de Burgerleeskamer/Balie 14 in het Stadskantoor, Oude Enghweg 23. Het Stadskantoor is iedere werkdag geopend tussen 08.30 – 17.00 uur en op donderdagavond tussen 17.00 – 19.30 uur. Tegen betaling van leges kan een afschrift verstrekt worden van de ter visie gelegde stukken.

Het bestemmingsplan kan digitaal worden ingezien via http://0402.roview.net/ of op de website http://www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze website kan het tabblad ‘Bestemmingsplannen’ worden gekozen, waarna het ontwerpbestemmingsplan kan worden opgeroepen via het invullen van de locatie, de naam van het bestemmingsplan of het planid-nummer NL.IMRO.0402.14bp02crematorium-on01.

Op zaterdag 13 september 2014, op de Open Monumentendag, zijn de begraafplaats en de gebouwen open voor publiek. Het ontwerpbestemmingsplan Crematorium Zuiderhof ligt op die dag op deze locatie ter inzage (11.00 – 16.00 uur).

Zienswijze

Gedurende de periode van ter visie ligging kan een ieder schriftelijk of mondeling een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen dienen gericht te worden aan de gemeenteraad van Hilversum, Postbus 9900, 1201 GM Hilversum. Wij benadrukken dat het niet mogelijk is via elektronische weg te reageren. Alle zienswijzen worden toegevoegd aan de ter visie liggende stukken en zijn daarmee openbaar.

Voor het inwinnen van informatie en het mondeling naar voren brengen van zienswijzen kunt u contact opnemen met het secretariaat van de Afdeling Stedelijke Ontwikkeling, telefoon 035 – 629 2305.

Hilversum, 14 augustus 2014

Burgemeester en wethouders van de gemeente Hilversum

Naar boven