Kennisgeving waterinjectie Zuid-Schermer

Geen zienswijzen ontvangen

Taqa Onshore BV heeft het voornemen de waterinjectie van productiewater in Zuid-Schermer uit te breiden. Productiewater is water dat van nature in gasreservoirs aanwezig is en tijdens gasproductie wordt mee geproduceerd. Bij de gasbehandeling wordt het productiewater afgescheiden van het geproduceerde aardgas. Een verwachte toename van productiewater is de aanleiding voor Taqa Onshore BV om de reeds vergunde waterinjectiecapaciteit in de velden Zuid-Schermer en Starnmeer te vergroten tot 200 m3 per dag.

Voor de realisatie van dit project moet de omgevingsvergunning worden veranderd om de beoogde toename van waterinjectie mogelijk te maken. De voorbereiding van dit besluit wordt, gelet op artikel 141a, eerste lid, aanhef en onder b van de Mijnbouwwet gecoördineerd voorbereid door de minister van Economische Zaken.

Van 13 juni 2014 tot en met 24 juli 2014 heeft het ontwerp van dit besluit ter inzage gelegen en is eenieder in de gelegenheid gesteld hierop zijn zienswijze in te brengen. Hierbij wordt kennis gegeven van het feit dat naar aanleiding van de terinzagelegging geen zienswijzen zijn ingebracht.

De definitieve besluitvorming wordt nu voorbereid.

Met vragen naar aanleiding van deze kennisgeving kunt u zich richten tot Bureau Energieprojecten, T (070) 379 8979.

Naar boven