Logo Bergeijk
Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan Herziening Buitengebied Bergeijk 2014, Bergeijk

Burgemeester en wethouders van Bergeijk maken op grond van artikel 3.8 lid 4 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het bestemmingsplan Herziening Buitengebied Bergeijk 2014 in de raadsvergadering van 1 en 2 juli 2014 gewijzigd is vastgesteld door de gemeenteraad.

Het bestemmingsplan Herziening Buitengebied Bergeijk 2014 voorziet in een aanpassing van het bestemmingsplan “Buitengebied Bergeijk 2011” aan de reactieve aanwijzing die erop gegeven is en de gerechtelijke uitspraak met betrekking tot de tegen het plan ingestelde beroepen. Daarnaast voorziet het bestemmingsplan in de integratie van recent vastgesteld beleid, waaronder erfgoedbeleid en een aantal correcties en wijzigingen.

De wijzigingen die ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zijn aangebracht staan beschreven in de ‘Nota zienswijzen en ambtshalve aanpassingen ontwerpbestemmingsplan Herziening Buitengebied Bergeijk 2014’.

Inzage

Het bestemmingsplan Herziening Buitengebied Bergeijk 2014 met identificatienummer NL.IMRO.1724.BPUhbd0028-VAST ligt met ingang van donderdag 14 augustus 2014 gedurende zes weken voor iedereen ter inzage bij de receptie in het gemeentehuis, Burgemeester Magneestraat 1 te Bergeijk. Het bestemmingsplan kan worden ingezien tijdens openingstijden van 9.00 tot 12.30 uur en op dinsdagmiddag van 14.00 tot 19.00 uur en daarbuiten na telefonische afspraak (tel. 0497-551455). Het bestemmingsplan is ook digitaal in te zien op de website ruimtelijke plannen van de gemeente Bergeijk, www.bergeijk.nl/ruimtelijkeplannen onder de kop Buitengebied en op www.ruimtelijkeplannen.nl. Daar kunt u het bestemmingsplan onder meer vinden via het identificatienummer.

Beroep

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kunnen belanghebbenden die in de ontwerpfase een zienswijze hebben ingediend met ingang van donderdag 14 augustus t/m woensdag 24 september 2014 beroep instellen tegen het vaststellingsbesluit van de gemeenteraad. Het beroep kan worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Ook kan beroep ingesteld worden door belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijze hebben ingediend. Daarnaast kunnen belanghebbenden gedurende de hierboven genoemde termijn beroep instellen tegen de wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

Een beroepsschrift moet ondertekend zijn en bevat ten minste de naam en adres van indiener, de dagtekening, een omschrijving van het bestreden besluit waartegen het beroep zich richt en de gronden van het beroep. Aan het instellen van beroep zijn kosten verbonden.

Voorlopige voorziening

De indiener van een beroepschrift kan tevens, als onverwijlde spoed dat gelet op de betrokken belangen vereist, een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Aan het instellen van een voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.

Inwerkingtreding

Het besluit treedt in werking op de eerste dag na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend, treedt het bestemmingsplan op het betreffende onderdeel niet in werking, voordat op het verzoek is beslist.

Bergeijk, 13 augustus 2014

Burgemeester en wethouders, W.A.C.M. Wouters secretaris

H.G.M. van de Vondervoort burgemeester

Naar boven