Logo Waterland
Bestemmingsplan Buitengebied Waterland 2013 gedeeltelijk onherroepelijk, Waterland

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat het bestemmingsplan Buitengebied Waterland 2013 met identificatienummer NL.IMRO.0852.BPBGwaterland013-va02 te raadplegen is op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl. Het bestemmingsplan is hiermee gedeeltelijk onherroepelijk en in werking.

Met deze versie van het bestemmingsplan is uitvoering gegeven aan de uitspraak van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (verder de Afdeling) d.d. 16 juli 2014; zaaknr. 201304565/1 voor zover het de onderdelen betreft waarvoor de opdracht is gegeven om deze binnen 4 weken te verwerken in het elektronische plan dat te raadplegen is op de landelijke voorziening.

Samenvatting uitspraak en opdrachten

De uitspraak houdt samengevat het onderstaande in.

  • 1. Het besluit is vernietigd:

    • a. Voor zover art. 53.3 niet voorziet in het bestaande gebruik van de bestaande gebouwen t.b.v. buurthuisactiviteiten door Stichting Sportclub Overleek, zolang deze mogelijkheid door de huidige bewoner van het perceel wordt geboden. Hierbij is tevens een voorlopige voorziening getroffen t.a.v. de wijze waarop art. 53, lid 53.3 gelezen dient te worden.

    • b. Voor zover het betreft art. 3, lid 3.1, onder i, wat betreft de frase ", waaronder rustpunten", art. 5, lid 5.1, onder f, art. 6, lid 6.1, aanhef en onder f, art. 27, aanhef en onder e, en art. 28, aanhef en onder g.

    • c. Voor zover het betreft het woord “onevenredig” in art. 32.3.2., 32.5.1. en 32.6.3. Tevens moet aan art. 32, lid 32.3, 32.5.1 en 32.6.3 een lid worden toegevoegd luidende: "Voorafgaand aan het verlenen van een omgevingsvergunning wordt schriftelijk advies ingewonnen bij de leidingbeheerder."

    • d. Voor zover het betreft de plandelen kadastraal bekend: Monnickendam D39 te Purmer, Monnickendam D40 te Purmer, Monnickendam D153 te Ilpendam, Monnickendam D154 te Ilpendam en Monnickendam D155 te Ilpendam. Hierbij is tevens een voorlopige voorziening getroffen t.a.v een te nemen besluit op een verzoek van appellant tot gebruik van de met betrekking tot genoemde percelen herleefde wijzigingsbevoegdheid.

    • e. Voor zover het betreft de regeling voor paardrijbakken in art. 3.3.6 en 3.5.8.

  • 2. Het bouwvlak voor het perceel Overleek 5a moet worden verruimd zoals is aangegeven in het fragment behorend bij het vaststellingsbesluit.

Het gestelde onder 1c, 1e en 2 dient binnen vier weken na de uitspraak te zijn verwerkt in het elektronisch vastgestelde plan dat te raadplegen is op de landelijke voorziening.

Voor het gestelde onder 1a, 1b en 1d dient binnen 26 weken een nieuw plan te worden vastgesteld. Dat besluit behoeft niet overeenkomstig afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht te worden voorbereid. De voorlopige voorzieningen (1a en 1d) vervallen op het moment van inwerkingtreding van het nieuw te nemen besluit.

In te zien

Het gedeeltelijk onherroepelijke en in werking zijnde bestemmingsplan Buitengebied Waterland met identificatienummer NL.IMRO.0852.BPBGwaterland013-va02 is in te zien:

 Op de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl, die ook te bereiken via de gemeentelijke website www.waterland.nl/projecten-en-plannen/bestemmingsplannen/buitengebied.

 Bij de afdeling Publiekszaken in het gemeentehuis aan de Pierebaan 3 te Monnickendam, gedurende de openingstijden.

De digitale bestandenset wordt beschikbaar gesteld op de website www.waterland.nl/projecten-en-plannen/bestemmingsplannen/buitengebied.

Rechtsmiddelen

Er staan geen rechtsmiddelen open (zienswijze, bezwaar, beroep, hoger beroep).

Waterland, 7 augustus 2014.

Naar boven