Logo Zoetermeer
Ontwerp omgevingsvergunning inzake het project Zorgboerderij op het perceel Meerpolder 23, Zoetermeer

Burgemeester en wethouders van Zoetermeer maken ingevolge artikel 3.12 van de Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht (WABO) juncto afdeling 3.4 en 3.6 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat met ingang van 8 augustus 2014 gedurende zes weken de ontwerp omgevingsvergunning voor het verbouwen van de bedrijfswoning ten behoeve van een logiesfunctie voor een zorgboerderij, het wijzigen van het gebruik van het perceel ten behoeve van een zorgboerderij en het wijzigen van het gebruik ten behoeve van mantelzorg in het voorhuis van de bedrijfswoning op het perceel Meerpolder 23 te Zoetermeer, met bijbehorende stukken ter inzage liggen bij de Omgevingsbalie in de publiekshal van het Stadhuis. De omgevingsvergunning ziet op de volgende activiteiten:

  • 1. het bouwen van een bouwwerk;

  • 2. het gebruiken van gronden of bouwwerken in strijd met een bestemmingsplan;

  • 3. het uitvoeren van een werk, geen gebouw zijnde, of van werkzaamheden;

  • 4. het in gebruik nemen of gebruiken van een bouwwerk met het oog op de brandveiligheid.

Bij de ontwerp omgevingsvergunning hoort geen exploitatieplan.

Toelichting

Ontwerp omgevingsvergunning

De aanvrager is voornemens om aan de Meerpolder 23 te Zoetermeer de bedrijfswoning ten behoeve van een logiesfunctie voor een zorgboerderij te verbouwen, het gebruik van het perceel ten behoeve van een zorgboerderij te wijzigen en het gebruik ten behoeve van mantelzorg in het voorhuis van de bedrijfswoning te wijzigen.

Het gebied waar de vergunningaanvraag betrekking op heeft, is gelegen aan de Meerpolder 23. Het gebied wordt begrensd:

  • aan de noordzijde door weilanden die bij het bedrijf in eigendom zijn;

  • aan de oostzijde door weilanden van derden;

  • aan de westzijde door een veehouderij op de locatie Meerpolder 22;

  • aan de zuidzijde door woonbebouwing van Zoetermeer.

Het plan is in strijd met het vigerende bestemmingsplan ‘Zoetermeerse Meerpolder’ omdat het gebruik van het perceel en opstallen ten behoeve van een zorgboerderij en mantelzorg niet is toegestaan.

Indienen van zienswijzen

Gedurende de bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan iedereen schriftelijk of mondeling zijn of haar zienswijze omtrent de ontwerp omgevingsvergunning kenbaar maken aan burgemeester en wethouders.

Schriftelijke zienswijzen kunt u richten aan burgemeester en wethouders van Zoetermeer, Postbus 15, 2700 AA Zoetermeer. Voor het kenbaar maken van mondelinge zienswijzen kunt u een afspraak maken via telefoonnummer 14 079.

Informatie

Heeft u naar aanleiding van deze publicatie een vraag of wilt u genoemde stukken inzien, dan kunt u terecht bij de Omgevingsbalie in de publiekshal van het Stadhuis, Stadhuisplein 1, Zoetermeer.

De Omgevingsbalie is geopend op dinsdag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur en op vrijdag aansluitend tot 19.30 uur. Voor het maken van een afspraak of een mondelinge toelichting kunt u bellen naar telefoonnummer 14 079. Deze publicatie is digitaal raadpleegbaar op de website van de gemeente Zoetermeer: www.zoetermeer.nl. De ontwerp omgevingsvergunning met bijbehorende stukken is digitaal raadpleegbaar bij www.ruimtelijkeplannen.nl.

Zoetermeer, 31 juli 2014

Burgemeester en wethouders van Zoetermeer, De secretaris, H.M.M. Koek

De burgemeester, Ch.B. Aptroot.

Naar boven