Logo Terneuzen
Bestemmingsplan ‘Verdubbeling Tractaatweg’, Terneuzen

Burgemeester en Wethouders van Terneuzen maken volgens artikel 3.8, lid 4, van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 12 december 2013 het bestemmingsplan ‘Verdubbeling Tractaatweg’ (NL.IMRO.0715.BPTTW01-VG99) gewijzigd heeft vastgesteld.

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan met de daarbij behorende stukken is van 30 januari tot en met 12 maart 2014 digitaal raadpleegbaar bij de publieksbalies in het stadhuis, Stadhuisplein 1 in Terneuzen en in de vestiging Markt 1 in Axel. De openingstijden van de publieksbalies zijn van maandag tot en met vrijdag van 12.00 uur tot 16.30 uur.

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ‘Verdubbeling Tractaatweg’ is integraal te raadplegen via de website www.ruimtelijkeplannen.nl en via www.terneuzen.nl/bestemmingsplannen

Het bestemmingsplan ‘Verdubbeling Tractaatweg’ omvat de verdubbeling van de Tractaatweg tussen Terneuzen en Zelzate vanaf de aansluiting Kanaalkruising Sluiskil (ter hoogte van de Spuikreekweg) tot aan de Belgische grens.

Het bestemmingsplan ‘Verdubbeling Tractaatweg’ heeft tot doel om de verbreding van de Tractaatweg tot 2x2 rijstroken juridisch planologisch mogelijk te maken.

Naar aanleiding van ingediende zienswijzen, maar ook enkele ambtshalve opmerkingen, is het bestemmingsplan gewijzigd vastgesteld.

Plan Milieueffectrapport

In het kader van het nieuwe bestemmingsplan is het opstellen van een planMER verplicht nu het plan het kader vormt voor activiteiten waarvoor een MER moet worden opgesteld. In het planMER wordt voor alle milieuaspecten de ontwikkelingen vergeleken met de referentiesituatie. De milieueffecten van deze ontwikkelingen zijn beschreven. Het PlanMER maakt onderdeel uit van de bijlagen van het bestemmingsplan. Bij de vaststelling heeft de gemeenteraad een aanvulling op het PlanMER aanvaard naar aanleiding van opmerkingen van de commissie voor de milieueffectrapportage.

Op deze procedure is afdeling 2 uit hoofdstuk 1 van de Crisis- en Herstelwet van toepassing.

Beroep

Tegen het besluit kunnen belanghebbenden binnen zes weken na de dag waarop het besluit ter inzage is gelegd, schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State wanneer u:

  • tijdig bij de gemeenteraad een zienswijze tegen het ontwerpplan kenbaar heeft gemaakt;

  • belanghebbende bent en aantoont dat u redelijkerwijs niet in staat bent geweest een zienswijze in te dienen tijdens de ontwerpfase;

  • bezwaar heeft tegen de wijziging van het vastgestelde plan ten opzichte van het ontwerpplan.

De adressering van het beroepschrift is Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Tevens kunt u gedurende deze periode een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de genoemde afdeling. Zonder dat treedt het door de raad vastgestelde bestemmingsplan in werking direct na afloop van de beroepstermijn. Als naast het beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. De adressering van het verzoek om voorlopige voorziening is gelijk aan die van het beroepschrift.

Nadere inlichtingen zijn verkrijgbaar bij mevrouw J. Ocké of de heer L. van Immerseel van van het team Planvorming, telefoon 14 0115 (vanuit het buitenland 0031 115 455 000).

Terneuzen, 29 januari 2014

Burgemeester en Wethouders van Terneuzen, De secretaris, F.M.L. Lauret

De burgemeester, J.A.H. Lonink

Naar boven