Logo Nuenen, Gerwen en Nederwetten
Ontwerpbestemmingsplan Kapperdoes, Nuenen, Gerwen en Nederwetten

Burgemeester en wethouders van de gemeente Nuenen c.a. maken, in overeenstemming met het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat het ontwerp-bestemmingsplan ‘Kapperdoes’ met ingang van 8 augustus 2014 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage ligt.

Terinzageligging

Het ontwerp-bestemmingsplan kan op het gemeentehuis, Jan van Schijnveltlaan 2 te Nuenen worden ingezien. Het plan is ook raadpleegbaar via de landelijke site www.ruimtelijkeplannen.nl. Het ontwerp-bestemmingsplan ‘Kapperdoes’ kan rechtstreeks worden geraadpleegd via de volgende link: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0820.BPNuenenKapperdoes-C001

Het bestemmingsplan

Het bestemmingsplan ‘Kapperdoes’ maakt het mogelijk om tuincentrum Coppelmans dat momenteel is gevestigd aan de Vorsterdijk te verplaatsen naar de locatie hoek Europalaan-Kapperdoesweg. Het plan maakt daarnaast nog de bouw van minimaal 11 en maximaal 16 woningen grenzend aan het te vestigen tuincentrum mogelijk. Een van die woningen betreft de splitsing van de bestaande woning aan de Dubbestraat 1. Het verschil tussen het minimaal en maximaal te bouwen woningen komt voort uit de mogelijkheid die in het bestemmingsplan wordt geboden om op maximaal 5 kavels in plaats van een vrijstaande woning een twee onder een kap woning te bouwen.

Zienswijzen

Binnen de termijn van ter inzage ligging kan een ieder schriftelijk een gemotiveerde zienswijze met betrekking tot het ontwerp-bestemmingsplan kenbaar maken aan de gemeenteraad van Nuenen, Postbus 10.000, 5670 GA Nuenen. Een zienswijze kan ook mondeling kenbaar worden gemaakt bij de heer D. Senders (telefoonnummer 040-2631641).

Nuenen, 7 augustus 2014

Burgemeester en wethouders van Nuenen c.a.

Naar boven