Logo Rozendaal
Gemeentelijke coördinatieregeling ontwerpbestemmingsplan en bijbehorend ontwerpplanMER bestemmingsplan de Del, ontwerpomgevingsvergunning Heerlijkheid Den Dael, ontwerpomgevingsvergunning voor het kappen van bomen en hogere grenswaarden project de Del, Rozendaal

De gemeenteraad van Rozendaal heeft op 13 december 2013 besloten toepassing te geven aan de gemeentelijke coördinatieregeling ten behoeve van de herontwikkeling van de locatie de Del in Rozendaal.

Dit betekent dat voor alle besluiten die op grond van dit coördinatiebesluit genomen worden ten behoeve van de ontwikkeling van het project de Del gelijktijdig dezelfde procedure wordt doorlopen. Op de te coördineren besluiten is de Uniforme openbare voorbereidingsprocedure (Uov) van de Algemene wet bestuursrecht van toepassing.

Vanwege de coördinatieregeling worden de hieronder vermelde stukken gelijktijdig ter inzage gelegd.

Het college van burgemeester en wethouders van Rozendaal maakt daarom bekend dat, op grond van artikel 3.31 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, de volgende ontwerp besluiten ter inzage liggen:

1. Ontwerpbestemmingsplan ‘De Del’

Plangebied

Het plangebied omvat de twee voormalige voetbalvelden aan de Del 6 en het terrein van het voormalige squash- en tennispark Rozendaal aan de Del 10. De locatie grenst aan de oostzijde aan de bestaande bebouwing aan de Burnierlaan/Kraijesteijnlaan. Aan de zuidzijde grenst het plangebied aan de bestaande straat de Del en aan de west- en noordzijde aan het bosgebied.

Hoofdlijnen van het plan

Het bestemmingsplan voorziet in een juridisch planologische regeling om in het plangebied de bouw van maximaal 64 woningen mogelijk te maken.

Ontwerp milieueffectrapport

Tevens ligt het bijbehorende ontwerp milieueffectrapport ‘PlanMER bestemmingsplan de Del’ ter inzage. De bijbehorende bijlagen (oa Passende beoordeling) liggen eveneens ter inzage.

De PlanMER is opgesteld omdat er een passende beoordeling is opgesteld in verband met de mogelijke significante gevolgen voor een Natura 2000-gebied als bedoeld in de Natuurbeschermingswet 1998.

Het doel van het planMER is het milieubelang een volwaardige plaats te geven in de besluitvorming. De resultaten van het onderzoek naar de milieueffecten zijn gebruikt als onderbouwing van het ontwerp bestemmingsplan ‘De Del’.

De commissie voor de milieueffectrapportage wordt in de gelegenheid gesteld om een advies uit te brengen (verplicht advies).

Inzien of raadplegen ontwerpbestemmingsplan

Het ontwerpbestemmingsplan en de bijbehorende stukken liggen van maandag 4 augustus 2014 tot en met zondag 14 september 2014 voor eenieder ter inzage in het gemeentehuis van Rozendaal.

Het ontwerpbestemmingsplan en de bijbehorende stukken zijn als volgt in te zien:

Indienen zienswijzen ontwerpbestemmingsplan

Tijdens de in deze publicatie genoemde termijn kan iedereen een schriftelijke zienswijze indienen bij de gemeenteraad van Rozendaal, Postbus 9106, 6880 HH te Velp.

Een zienswijze dient minimaal voorzien te zijn van uw naam, adres en een motivatie waarom u het niet eens bent met het ontwerpbestemmingsplan.

Voor het naar voren brengen van een mondelinge zienswijze kan een afspraak worden gemaakt via telefoonnummer 026 – 384 36 66.

Informatieavond

Op dinsdag 2 september 2014 is er tussen 19:00 uur en 21:00 uur een informatieavond over het ontwerp bestemmingsplan in de Molenschuur, Rosendaalselaan 3a. Op deze inloopavond kunt u kennis nemen van het plan en hierover eventuele vragen stellen.

Wij maken u erop attent dat slechts beroep tegen het uiteindelijke vastgestelde bestemmingsplan kan worden ingesteld door belanghebbenden die tijdig een zienswijze naar voren hebben gebracht en door belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten tegen het ontwerpbesluit geen zienswijzen naar voren te hebben gebracht.

Crisis- en herstelwet

Het bestemmingsplan betreft een project als bedoeld in categorie 3.1 van bijlage 1 van de Crisis- en herstelwet. Dat betekent onder meer dat bijzondere procedurele bepalingen van toepassing zijn op de beroepsprocedure bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Die procedure is nu nog niet aan de orde. De Crisis- en herstelwet is te raadplegen op www.wetten.overheid.nl.

2. Ontwerpbesluit omgevingsvergunning Heerlijkheid Den Dael (activiteit bouwen en aanleggen uitrit)

De omgevingsvergunning voorziet in de bouw van 44 vrijstaande en twee-onder-één kap woningen en het maken van de bijbehorende uitritten.

3. Ontwerpbesluit omgevingsvergunning Kappen van bomen

De omgevingsvergunning voorziet in de kap van 6 bomen aan de straat de Del en 30 bomen in het plangebied.

4. Ontwerpbesluit vaststelling hogere grenswaarden ingevolge Wet Geluidhinder ´De Del´.

Inhoud ontwerpbesluit hogere grenswaarden

Het ontwerpbestemmingsplan ‘De Del’ voorziet in de nieuwbouw van woningen die worden aangemerkt als geluidgevoelige bestemming.

Het plangebied is gelegen binnen de wettelijke geluidzone van rijksweg A12. Daarom is overeenkomstig de Wet geluidhinder akoestisch onderzoek uitgevoerd.

Uit het onderzoek blijkt dat op een deel van de gevels van de woningen de voorkeursgrenswaarde van 48 dB wordt overschreden. De gevelbelasting voor de nieuwe woningen bedraagt maximaal 58 dB.

Verder wijst het onderzoek uit dat er geen doelmatige geluidsmaatregelen mogelijk zijn waarmee de geluidsbelasting tot de voorkeursgrenswaarde kan worden gereduceerd. Het vaststellen van hogere grenswaarden is dan ook noodzakelijk. Burgemeester en wethouders zijn daarom voornemens om met toepassing van artikel 110a van de Wet geluidhinder voor bovenbedoelde bestemming hogere grenswaarde vast te stellen.

Inzien ontwerpbesluiten omgevingsvergunningen en ontwerpbesluit hogere grenswaarden

De ontwerpbesluiten van de omgevingsvergunningen en het ontwerpbesluit hogere grenswaarden en de bijbehorende stukken liggen van maandag 4 augustus 2014 tot en met zondag 14 september 2014 voor eenieder ter inzage in het gemeentehuis van Rozendaal, Kerklaan 1 in Rozendaal, op werkdagen van 8:30 uur tot 12:30 uur.

Indienen zienswijzen ontwerp besluit omgevingsvergunning en ontwerp besluit hogere grenswaarden

Tijdens de in deze publicatie genoemde termijn kan eenieder een schriftelijke zienswijze indienen bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 9106, 6880 HH te Velp.

Een zienswijze dient minimaal voorzien te zijn van uw naam, adres en een motivatie waarom u het niet eens bent met het ontwerp besluit omgevingsvergunning en ontwerp besluit hogere grenswaarden.

Voor het naar voren brengen van een mondelinge zienswijze kan een afspraak worden gemaakt via telefoonnummer 026 – 384 36 66.

Wij maken u erop attent dat slechts beroep tegen de uiteindelijke beschikking kan worden ingesteld door belanghebbenden die tijdig een zienswijze naar voren hebben gebracht en door belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten tegen het ontwerpbesluit geen zienswijzen naar voren te hebben gebracht.

Termijn van inzage

Het ontwerp bestemmingsplan, de ontwerp omgevingsvergunning en het ontwerpbesluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder liggen ter inzage van maandag 4 augustus 2014 tot en met zondag 14 september 2014.

Burgemeester en wethouders van Rozendaal

Naar boven