Logo Ermelo
Omgevingsvergunning uitgebreide procedure Stationsstraat 50 en 52 te Ermelo

Burgemeester en wethouders van gemeente Ermelo maken bekend dat zij hebben besloten om voor de volgende aanvraag een omgevingsvergunning te verlenen:

Stationsstraat 50 en 52 te Ermelo (3851 NJ) voor het bouwen van een zorggebouw. Het gaat hier om een uitgebreide procedure in verband met het afwijken van het bestemmingsplan middels een projectafwijkingsbesluit. Ten opzichte van de ontwerpomgevingsvergunning is de definitieve omgevingsvergunning gewijzigd vastgesteld naar aanleiding van een ingediende zienswijze.

De omgevingsvergunning bestaat uit de volgende activiteiten:

  • Het (ver)bouwen van een bouwwerk

  • Het uitvoeren van een werk of werkzaamheden (aanleggen)

  • Het handelen in strijd met regels voor ruimtelijke ordening (bestemmingsplan)

  • Het brandveilig gebruiken van een bouwwerk

Wij hebben besloten de vergunning te verlenen voor bovenstaande activiteiten.

Volgens artikel 6.5, lid 1, van het Besluit omgevingsrecht is voor het toepassen van het projectafwijkingsbesluit een verklaring van geen bedenkingen vereist van de gemeenteraad. Volgens lid 3 van hetzelfde artikel kan de gemeenteraad categorieën van gevallen aanwijzen waarin een verklaring niet is vereist. Op 27 maart 2013 heeft de gemeenteraad besloten om dit concrete geval toe te voegen aan de lijst van categorieën van gevallen waarvoor geen verklaring van geen bedenkingen noodzakelijk is.

Procedure en beroep

Deze omgevingsvergunning is voorbereid volgens de uitgebreide procedure zoals bedoeld in afdeling 3.4 Awb. Het gaat hier om een uitgebreide procedure in verband met het afwijken van het bestemmingsplan. De omgevingsvergunning bevat een projectafwijkingsbesluit als bedoeld in artikel 2.12 eerste lid sub a onder 3° Wabo. Daarom heeft er vanaf 20 maart 2014 een ontwerpomgevingsvergunning gedurende 6 weken ter inzage gelegen. Gedurende deze periode is er één zienswijze ingediend. Naar aanleiding van die zienswijze is het besluit gewijzigd vastgesteld. De zienswijze heeft geleid tot een aanpassing van de brandgang aan de zijkant van het nieuwe gebouw en de schaduwstudie is aangepast. De aanvraag, de omgevingsvergunning en de overige bijbehorende stukken liggen met ingang van donderdag 7 augustus 2014 gedurende 6 weken ter inzage bij de afdeling Publiekszaken van gemeente Ermelo. Deze omgevingsvergunning, met identificatienummer NL.IMRO.0233.OVstationsstr5052-0401, kunt u ook digitaal raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl (RO-online). Belanghebbenden kunnen gedurende hierboven vermelde termijn beroep aantekenen. Het beroepschrift moet worden ondertekend en bevat ten minste naam en adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep zich richt en de gronden van het beroep. Een belanghebbende moet dit beroep indienen bij Rechtbank Gelderland, locatie Arnhem, sector bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem. Het indienen van een beroepschrift stelt de werking van dit besluit niet uit. Als er gelet op de belangen van de belanghebbende spoed is vereist, bestaat er de mogelijkheid om na indiening van een beroepschrift een voorlopige voorziening aan te vragen bij de Voorzieningenrechter van Rechtbank Gelderland, locatie Arnhem, sector bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem. Informatie: afdeling Publiekszaken van gemeente Ermelo, telefoon 0341 56 72 32.

Ermelo, 6 augustus 2014

Naar boven