Logo Gulpen-Wittem
Ontwerpbestemmingsplan ‘fietspaden Epen-Mechelen’, Gulpen-Wittem

Burgemeester en wethouders van Gulpen-Wittem maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat een ontwerp-bestemmingsplan is opgesteld voor de realisatie van een tweetal vrijliggende fietspaden op de verbindingsweg tussen Mechelen en Epen (Roodweg/Eperweg).

De weg tussen Epen en Mechelen loopt door een indrukwekkend stukje landschap en wordt door toeristen, werkverkeer en schoolgaande jongeren veel gebruikt. De drukte op deze mooie route is vaak niet altijd even ideaal voor alle weggebruikers. Vooral de fietsers, die nu gebruik moeten maken van de rijbaan, komen regelmatig in de knel met het overige verkeer. De gemeente Gulpen-Wittem wil de verkeersveiligheid voor fietsers op deze route gaan verbeteren. Daarom is er een plan gemaakt voor de realisatie van vrijliggende fietspaden tussen Epen en Mechelen, buiten de bebouwde kom

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan Fietspaden Epen-Mechelen en de daarop betrekking hebbende stukken liggen vanaf 7 augustus 2014 tot en met 17 september 2014 voor iedereen ter inzage. Inzien kan via:

  • Een bezoek aan het gemeentehuis, Willem Vliegenstraat 12 te Gulpen, tijdens openingstijden omgevingsloket (maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur en woensdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur). Ook buiten openingstijden kunt u het plan inzien. Een afspraak daarvoor kunt u maken met de afdeling Beleid en Projecten.

  • De gemeentelijke website: www.gulpen-wittem.nl (Ontdek Gulpen-Wittem/ Bouwen, wonen en plannen/ Bestemmingsplannen).

  • www.ruimtelijkeplannen.nl

Zienswijzen

Tijdens deze termijn kan iedereen (bij voorkeur) schriftelijk of mondeling zienswijzen indienen over het ontwerpbestemmingsplan bij de Gemeenteraad, Postbus 56, 6270 AB Gulpen. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met de afdeling Beleid en Projecten (043-8800600).

Naar boven