Logo Raalte
Wet Milieubeheer Mer beoordeling Haansweg 10, Raalte

Burgemeester en wethouders van Raalte maken bekend.

Op 17 juli 2014 heeft Maatschap Kievitsbosch medegedeeld dat hij voornemens is zijn pluimvee- en rundveehouderij, gevestigd aan de Haansweg 10 te Raalte, kadastraal bekend gemeente Raalte, sectie L, nr. 7383 uit te breiden.

Deze aanmeldnotitie heeft betrekking op de realisatie van een pluimveestal voor 45.000 legkippen.

De vergunning van de inrichting wordt uitgebreid met 36.555 legkippen.

In de nieuwe situatie worden in totaal 106 melkkoeien, 77 stuks vrouwelijk jongvee en 57.600 legkippen gehouden.

Zij hebben besloten dat door Maatschap Kievitsbosch ten behoeve van de hierboven beschreven activiteit geen Milieu-effectrapportage behoeft te worden opgesteld. Gelet op de overgelegde stukken is er door de voorgenomen activiteit, gezien de omstandigheden waaronder deze worden ondernomen, geen sprake van bijzondere omstandigheden die het opstellen van een Mer-rapport noodzakelijk maken.

Dit besluit is noodzakelijk in verband met het voornemen tot het indienen van een aanvraag voor een omgevingsvergunning.

De besluiten en de daarbij behorende stukken liggen met ingang van 31 juli 2014 gedurende 6 weken voor een ieder ter inzage bij het team Vergunningen en Handhaving van het gemeentehuis, Zwolsestraat 16 te Raalte. Gedurende deze termijn kan het besluit en de daarbij behorende stukken tijdens de openingsuren en na telefonische afspraak 0572 347 799, (minimaal 1 werkdag van tevoren afspreken), ook buiten de openingsuren worden ingezien.

De besluiten worden aangemerkt als een voorbereidingsbesluit

Naar boven