Beschikking van de raad van bestuur van de kansspelautoriteit van 24 juli 2014, met kenmerk 00.032.041 tot wijziging van de Beschikking Sporttotalisator 2010

De raad van bestuur van de Kansspelautoriteit,

Gelezen het verzoek van de Stichting de Nationale Sporttotalisator te Rijswijk van 2 juli 2014 tot het wijzigen van de Beschikking Sporttotalisator 2010 en het Deelnemersreglement SNS in verband met het mogelijk maken van Lucky Day trekkingen op zon- en feestdagen;

Gelet op de artikelen 15, 16, 20, 21, 22, 27a, 27b en 33b van de Wet op de kansspelen;

Besluit:

De Beschikking Sporttotalisator 2010 tot verlening van een vergunning tot het organiseren van sportprijsvragen, lotto en het cijferspel wordt als volgt gewijzigd:

A.

Artikel 7, eerste lid, wordt vervangen door het volgende: ‘De stichting organiseert ten hoogste 483 lotto’s per kalenderjaar’.

Deze beschikking wordt gepubliceerd in de Staatscourant.

Den Haag, 24 juli 2014

De raad van bestuur van de Kansspelautoriteit, de directeur, namens deze, F.M.M. de Kort Hoofd Afdeling Vergunningen

U kunt tegen deze beslissing bezwaar maken door een gemotiveerd bezwaarschrift in te dienen binnen zes weken na de bekendmaking van deze beslissing. U kunt uw bezwaarschrift sturen naar het volgende adres:

Kansspelautoriteit

Afdeling Juridische Zaken & Communicatie

Postbus 298

2501 CG Den Haag

U kunt uw bezwaarschrift ook door uw gemachtigde laten indienen. Als de gemachtigde geen advocaat is, moet u een machtiging bijvoegen bij uw bezwaarschrift.

Zorg ervoor dat uw bezwaarschrift in elk geval het volgende bevat:

  • Uw naam en adres;

  • De datum waarop u het bezwaarschrift schrijft;

  • Een kopie van de beslissing;

  • De gronden van uw bezwaar; en

  • Uw handtekening of de handtekening van uw gemachtigde.

Voor meer informatie kunt u op rijksoverheid.nl de brochure ‘Bezwaar en beroep tegen een beslissing van de overheid’ downloaden.

TOELICHTING

De Stichting de Nationale Sporttotalisator (hierna: De Lotto) heeft een vergunning op grond van artikel 16 van de Wet op de kansspelen, de Beschikking Sporttotalisator 2010. Er is een wijziging aangevraagd voor deze vergunning.

Het betreft een wijziging van artikel 7, eerste lid, van de Beschikking Sporttotalisator 2010. Er is ingestemd met een uitbreiding van het aantal Lucky Day trekkingen. Sinds de introductie van deze dagelijkse lotto werd dit kansspel met 6 trekkingen per week aangeboden, omdat het aanbieden van dit soort diensten op zon- en feestdagen niet gebruikelijk was. Tegenwoordig zijn echter veel verkooppunten van De Lotto ook op zon- en feestdagen geopend. Bij De Lotto heeft dit geleid tot de wens om de trekkingen van het dagelijkse product ook daadwerkelijk dagelijks te organiseren.

Naar boven