Vaststelling bestemmingsplan en ontwerpbesluit Wet geluidhinder Witte Singel 1-8
Logo Leiden
Vaststelling bestemmingsplan Witte Singel 1-8
Op 8 juli 2014 heeft de gemeenteraad van Leiden het bestemmingsplan ‘Witte Singel 1-8’ (NL.IMRO.0546.BP00096-0301) vastgesteld. Het bestemmingsplan herstelt de oorspronkelijke gemengde bestemming op het pand Witte Singel 1-8, zodat daar weer kantoren, bedrijven en woningen zijn toegestaan. Met de vaststelling van het bestemmingsplan Zuidelijke Schil in 2009 was abusievelijk de woonbestemming van het pand gehaald. In het pand is het kantongerecht van Leiden gevestigd.
Ter inzage
Het vastgestelde bestemmingsplan en de daarbij behorende stukken worden op donderdag 31 juli ter inzage gelegd in het atrium van het stadhuis (Stadhuisplein 1) en bij Bouwen en Wonen (Stadsbouwhuis, Langegracht 72), beiden geopend op maandag t/m vrijdag van 8.30-17.00 uur. Het stadhuis is ook open op donderdagavond van 17.00-20.00 uur en zaterdag van 09.00-13.00 uur. De digitale versie van het bestemmingsplan is beschikbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl en www.leiden.nl/ruimtelijkeordening. De beroepstermijn loopt van vrijdag 1 augustus tot en met donderdag 11 september 2014.
Beroep instellen
Tijdens de hiervoor genoemde beroepstermijn kunnen de volgende belanghebbenden beroep instellen bij de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State:
  • belanghebbenden die tijdig een zienswijze naar voren hebben gebracht bij het college van b en w van Leiden
  • belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest om een zienswijze kenbaar te maken
  • belanghebbenden die beroep instellen tegen de wijzigingen die het college bij vaststelling heeft aangebracht.
Het beroep dient te worden gericht aan de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Op dit besluit is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent, dat belanghebbenden in het beroepschrift moeten aangeven welke beroepsgronden er aangevoerd worden tegen het besluit. Na afloop van de beroepstermijn kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Vermeld in het beroepschrift dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.
Inwerkingtreding
Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking de dag na afloop van de genoemde beroepstermijn. Het instellen van beroep schorst de werking van de besluiten niet. Degenen die beroep hebben ingesteld kunnen tevens verzoeken om een voorlopige voorziening. Indien binnen de inzagetermijn naast het beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het wijzigingsplan niet in werking voordat er op het verzoek is beslist.
Ontwerpbesluit Wet geluidhinder
In het voornoemde bestemmingsplan Witte Singel 1-8 is aan de woonbestemming de voorwaarde gekoppeld dat de geluidbelasting op woningen dient te voldoen aan de voorkeursgrenswaarde uit het Besluit geluidhinder (Bgh) of aan een vastgesteld besluit hogere waarde op grond van de Wet geluidhinder (Wgh). Voor de locatie is een akoestisch onderzoek uitgevoerd waaruit blijkt dat de voorkeurswaarde van 48 dB uit het Bgh vanwege wegverkeerslawaai wordt overschreden. De Omgevingsdienst heeft het voornemen hogere waarden vast te stellen op basis van artikel 110a van de Wgh, van 63 dB vanwege de Witte Singel en van 58 dB vanwege de Haagweg. Voor de volledigheid wordt er op gewezen dat het vaststellen van hogere waarden niet betekent dat het verkeer meer geluid mag produceren, maar dat voor een specifiek plan een hogere geluidbelasting op de gevel wordt toegestaan.
Ter inzage
Het ontwerpbesluit hogere waarde ligt tezamen met de bijbehorende bijlagen ter inzage van vrijdag 1 augustus 2014 tot en met donderdag 11 september 2014 in het Stadsbouwhuis (Langegracht 72) en in het stadhuis (Stadhuisplein 1). U kunt tot en met donderdag 11 september 2014 uw zienswijze tegen het ontwerpbesluit hogere waarde indienen. Richt uw brief aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Leiden, per adres: Omgevingsdienst West-Holland, postbus 159, 2300 AD Leiden. U kunt ook mondeling uw zienswijze geven. Belanghebbenden die tijdig gemotiveerde zienswijzen hebben ingebracht tegen het ontwerpbesluit kunnen beroep tegen het definitieve besluit instellen.
Informatie
Nadere informatie met betrekking tot het vastgestelde bestemmingsplan kunt u inwinnen bij Bouwen en Wonen (Stadsbouwhuis), Langegracht 72, tel. 14 071 of via www.leiden.nl/contact.
Voor nadere informatie met betrekking tot het ontwerpbesluit hogere waarde kunt u contact opnemen met:
  • De procedurekamer, tel. 071 4083117 (procedure)
  • De heer E. Dolman, tel. 071 4083366 (inhoudelijk)
  • De heer T. Barkhuis, tel. 071 5167639 (ruimtelijke ordeningsaspecten)
Naar boven