Besluit tot vaststelling van de voorwaarden als bedoeld in artikel 12b van de Gaswet, ACM

Zaaknummer: 10.0446.52

  • 1. De Autoriteit Consument en Markt (hierna: ACM) maakt bekend dat zij op 24 juli 2014 een besluit heeft genomen tot vaststelling van de voorwaarden als bedoeld in artikel 12b van de Gaswet.

  • 2. Het besluit stelt de Invoedvoorwaarden Gas – LNB vast en wijzigt de Begrippenlijst Gas en de Aansluitvoorwaarden Gas – LNB. Het besluit stelt de technische specificaties vast van de installaties waarmee gas wordt ingevoed op het landelijk gastransportnet.

  • 3. Op de voorbereiding van het besluit heeft ACM de uniforme openbare voorbereidingsprocedure bedoeld in afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht (hierna: Awb) van toepassing verklaard.

  • 4. Een ontwerp van het besluit heeft zes weken ter inzage gelegen vanaf 28 maart 2014. Belanghebbenden hebben op grond van artikel 3:11 en artikel 3:15 van de Awb in deze periode de mogelijkheid gehad om hun zienswijzen op dit ontwerpbesluit schriftelijk en mondeling naar voren te brengen. De ingediende zienswijzen hebben geresulteerd in aanpassing van het ontwerpbesluit.

  • 5. Het besluit is gepubliceerd op de internetpagina van ACM (www.acm.nl). Tevens ligt het besluit ter inzage ten kantore van ACM (Zurichtoren, Muzenstraat 41, 2511 WB Den Haag). Indien u inzage wenst kunt u daartoe contact opnemen met de Directie Energie van ACM op telefoonnummer 070–722 20 00.

  • 6. Het besluit treedt een dag na publicatie van deze mededeling in de Staatscourant in werking.

  • 7. Tegen dit besluit kan degene wiens belang daarbij rechtstreeks is betrokken, en wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijze als bedoeld in artikel 3:11 van de Awb naar voren te hebben gebracht, binnen zes weken na de dag van bekendmaking, beroep instellen bij het College van Beroep voor het bedrijfsleven, Postbus 20021, 2500 EA Den Haag.

Naar boven