Logo Doetinchem
Bekendmaking instemming melding Nationaal Samenwerkingsprogramma Luchtkwaliteit (NSL), gemeente Doetinchem

Burgemeester en wethouder maken ter uitvoering van artikel 5.12, veertiende lid, van de Wet milieubeheer bekend dat de Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu op 3 maart 2014 instemming heeft gegeven aan de melding voor het project Oostelijk Randweg binnen het Nationaal Samenwerkingsprogramma Luchtkwaliteit (NSL).

Achtergrond

In het NSL zijn ruimtelijke projecten opgenomen die in betekende mate kunnen bijdragen aan de luchtverontreiniging. Een van de projecten die is opgenomen is het project Oostelijke Randweg. De gemeente Doetinchem heeft op 13 januari 2014 (in aanvulling op de melding van 1 oktober 2012) een melding gedaan in het kader van het NSL ingevolge artikel 5.12, twaalfde lid, van de Wet milieubeheer, betreffende het wijzigen en toevoegen van projecten en maatregelen. De melding is gericht op het toepassen van de functionaliteit Tovergroen bij de verkeersregelinstallaties van de nieuw aan te leggen Oostelijke Randweg. Door het treffen van deze maatregel wordt bijgedragen aan verbetering van de luchtkwaliteit en daarmee wordt voldaan aan het criterium van artikel 5.12, twaalfde lid, van de Wet milieubeheer, dat de maatregel moet passen of in elk geval niet in strijd moet zijn met het NSL. Dat betekent dat aannemelijk is gemaakt dat ook met inbegrip van deze wijzigingen, het NSL blijft waarborgen dat aan de grenswaarden voor luchtkwaliteit wordt voldaan.

Waar kunt u de melding en instemming inzien?

De melding en de instemming van de Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu zijn in te zien in de gemeentewinkel in het stadhuis.

Naar boven