Logo Bunnik
Kennisgeving bestuurlijke lus bestemmingsplan Dorp Odijk 2012, Bunnik

Burgemeester en wethouders van Bunnik maken bekend dat de gemeenteraad van Bunnik op 17 juli 2014 het bestemmingsplan Dorp Odijk 2012 opnieuw gewijzigd heeft vastgesteld. Dit besluit volgt op de tussenuitspraak (bestuurlijke lus) van 14 mei 2014 van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Deze tussenuitspraak gaat over het vaststellingsbesluit van 12 september 2013 van het genoemde bestemmingsplan.

Het vastgestelde bestemmingsplan, het vaststellingsbesluit en de daarop betrekking hebbende stukken liggen voor iedereen ter inzage met ingang van 31 juli 2014 gedurende zes weken (tot en met het einde van de beroepstermijn).

Bestuurlijke lus

De Raad van State heeft via de tussenuitspraak de zogeheten ‘bestuurlijke lus’ toegepast. Dit betekent dat de gemeenteraad de opdracht heeft gekregen het eerdere vaststellingsbesluit van 12 september 2013 te herstellen, zonder dat de gehele bestemmingsplanprocedure opnieuw gedaan hoeft te worden.

Wijzigingen ten opzichte van het eerder vastgestelde bestemmingsplan

In de regels en op de verbeelding van het bestemmingsplan is een specifieke regeling opgenomen voor dakopbouwen in de Zweedse buurt te Odijk. De toelichting van het bestemmingsplan is op dit onderdeel ook aangepast. Voor een volledig overzicht van de wijzigingen wordt verwezen naar het raadsbesluit en de bijbehorende stukken.

Hoe kunt u het bestemmingsplan inzien?

Het plan is binnen de genoemde termijn als volgt digitaal raadpleegbaar:

Het plan is volledig digitaal raadpleegbaar op de landelijke website http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0312.bpODKdorpodijk-va02

De bronbestanden van het plan zijn beschikbaar via http://publiek.tercera-ro.nl/officieel/0312/NL.IMRO.0312.bpODKdorpodijk-va02

U kunt het plan ook inzien (digitaal en op papier) in het gemeentehuis, Singelpark 1 in Odijk.

Beroep instellen

Belanghebbenden kunnen met ingang van 1 augustus 2014 gedurende zes weken (tot en met donderdag 11 september 2014) tegen de aangebrachte wijzigingen beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag. Degenen die al eerder beroep hebben ingesteld tegen het besluit van 12 september 2013 tot vaststelling van het bestemmingsplan Dorp Odijk 2012, hoeven dat niet opnieuw te doen voor zover hun bezwaren betrekking hebben op de overige, ongewijzigd gebleven, planonderdelen.

Het vaststellingsbesluit van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Aan het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden. Meer informatie hierover vindt u op www.raadvanstate.nl

Naar boven