Logo DelfzijlONTTREKKINGSBESLUIT PAD IN WILHELMINAPARK

Collegebesluit: 1/19

Vergadering: 22 juli 2014

Het college van de gemeente Delfzijl;

gelet op de bepalingen van artikel 9 van de Wegenwet;

gelet op het Delegatiebesluit 2013, bekend gemaakt op 25 juli 2013 en in werking getreden op 26 juli 2013;

overwegende dat het in verband met de uitbreiding van het Sportpark Centrum in Delfzijl het noodzakelijk is om dit weggedeelte aan het openbaar verkeer te onttrekken;

besluit:

  • 1.het gedeelte van het Wilhelminapark, zoals aangegeven op de bij dit besluit behorende tekening met nummer 2014-08, aan het openbaar verkeer te onttrekken;

  • 2.dit besluit met bijbehorende tekening ter inzage te leggen en dit besluit bekend te maken middels de voorgeschreven manier van wettelijke publicatie.

Aldus besloten in de vergadering van 22 juli 2014

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Delfzijl,

de heer P. Leeuw de heer E.A. Groot

secretaris burgemeester

MOTIVATIE:

1dit noodzakelijk is voor de uitbreiding van het sportpark Centrum

Door de samenvoeging van de voetbalclubs Neptunia en Eems Boys, moet het sportpark Centrum uitgebreid en aangepast worden. Dit past echter niet binnen de huidige contouren van het sportpark. Om het passend te maken, dient een pad gelegen in het Wilhelminapark onttrokken te worden aan de openbaarheid.

1er voor de gebruiker van het park alternatieve paden beschikbaar zijn

Binnen het Wilhelminapark zijn alternatieve paden aanwezig. Zo is er een pad aanwezig dat parallel loopt aan het te onttrekken pad. Dit alternatieve pad is verlicht (in tegenstelling tot het te onttrekken pad) en is beter begaanbaar. Dit pad ligt overigens op korte afstand van het te onttrekken pad.

1het alternatieve pad geoptimaliseerd wordt voor een beter gebruik

Dit alternatieve pad zal verder geoptimaliseerd worden. Eventueel aanwezige gaten in het pad zullen opgevuld worden. Hierdoor wordt dit pad aantrekkelijker om gebruik van te maken.

1er overleg is geweest met diverse betrokken belangengroepen en zij dit voorstel ondersteunen

Dit voorstel is besproken met het bewonersplatform ‘Over de Gracht’, een vertegenwoordiging van ‘Marsburg’, ‘Van Julsinghatehuis’ en de gebruikers van het sportpark (onder andere tennisvereniging, duivensport, atletiek). Door deze belangengroepen is aangegeven dat zij instemmen met het onttrekken van het betreffende pad en het verder optimaliseren van het alternatieve pad.

1de politie positief heeft geadviseerd om het pad te onttrekken aan de openbaarheid

Op 9 juli heeft de politie advies uitgebracht over het onttrekken van dit pad aan de openbaarheid. In haar advies geeft de politie aan in te kunnen stemmen met de onttrekking, mits de bereikbaarheid voor hulpdiensten gewaarborgd blijft. Deze bereikbaarheid blijft onveranderd ongeacht het onttrekken van dit pad aan de openbaarheid. Hulpdiensten kunnen het park blijven bereiken via de entree aan de Prins Bernhardlaan, Burgemeester Boeremalaan en vanaf de noordzijde van het park (door gebruik te maken van de aanwezige fietstunnel).

1het college hiertoe bevoegd is lettende op het Delegatiebesluit 2013

In de Wegenwet is in artikel 9 vastgelegd dat de gemeenteraad bevoegd is tot het onttrekken van wegen aan de openbaarheid. Deze bevoegdheid mag gedelegeerd worden aan het college, wat dan ook gebeurd is in het Delegatiebesluit 2013.

Naar boven