Logo Best
Ontwerpbestemmingsplan Klaverhoekseweg 9a e.o., Best

Burgemeester en wethouders van de gemeente Best maken bekend dat op grond van artikel 3.8, eerste lid Wet ruimtelijke ordening met ingang van 30 juli 2014 tot en met 9 september 2014, het ontwerpbestemmingsplan ‘Klaverhoekseweg 9a e.o.’ kan worden ingezien tijdens de openingstijden bij de receptie van het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 te Best. Tevens is het ontwerpbestemmingsplan beschikbaar via www.gemeentebest.nl >> bouwen en verbouwen >> bestemmingsplannen >> Klaverhoekseweg 9a. en www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0753.bpKlaverhk9a-ON01

Het plangebied van het bestemmingsplan beslaat een aantal percelen tussen de Klaverhoekseweg, Keldersehoevenweg en de Hurkseweg. Het bestemmingsplan is opgesteld omdat de eigenaar van het pluimveebedrijf zijn bedrijf wil beëindigen. In ruil voor sanering en sloop van het bedrijf worden zes burgerwoningen toegevoegd. Daarnaast wordt de bedrijfswoning omgezet in een burgerwoning. Ook vindt er kwaliteitsverbetering van het landschap plaats in de vorm van natuur.

Procedure bestemmingsplan

Gedurende de hiervoor genoemde periode kan een ieder zijn of haar zienswijze naar voren brengen. Een zienswijze kan op twee manieren kenbaar gemaakt worden. Een schriftelijke zienswijze kunt u richten aan de gemeenteraad van de gemeente Best, Postbus 50, 5680 AB Best. Het mondeling indienen van een zienswijze is ook mogelijk. Hiertoe dient u tijdig, uiterlijk een week voor het einde van de terinzagelegging, een telefonische afspraak te maken met de behandelend ambtenaar via telefoonnummer 14 0499. Een zienswijze indienen via email is niet mogelijk.

Heeft u vragen over het ontwerpbestemmingsplan, neemt u dan vanaf 11 augustus 2014 contact op met mw. A. Muskens.

Beeldkwaliteit

Burgemeester en wethouders van Best maken bekend dat zij op grond van artikel 12a van de Woningwet voornemens zijn de raad voor te stellen om de beleidsregel ‘Beeldkwaliteit Klaverhoekseweg 9a e.o.’ vast te stellen. De beleidsregel met welstandscriteria voor de beoordeling van de woningen in het plangebied ligt op basis van de gemeentelijke inspraakverordening zes weken ter inzage. Deze kan elke werkdag tijdens openingsuren worden ingezien bij de receptie in het gemeentehuis te Best. De beleidsregel is ook digitaal beschikbaar via www.gemeentebest.nl >> bouwen en verbouwen >> bestemmingsplannen >> Klaverhoekseweg 9a.

Procedure beeldkwaliteit

Tegen de beleidsregel ‘Beeldkwaliteit Klaverhoekseweg 9a e.o.’ kunnen ingezetenen en belanghebbenden tot en met 9 september 2014 zijn of haar zienswijze kenbaar maken. Schriftelijke zienswijzen kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Best, Postbus 50, 5680 AB Best. Het mondeling indienen van een zienswijze is ook mogelijk. Hiertoe moet u tijdig, uiterlijk een week voor het einde van de ter inzagelegging, een telefonische afspraak maken met de heer M. Boon, secretaris Welstand die bereikbaar is via telefoonnummer 14 0499. Een zienswijze indienen via email is niet mogelijk.

Best, 28 juli 2014

Burgemeester en wethouders gemeente Best

Naar boven