Voornemen om op de bestaande inrichting Langezwaag, gelegen aan de Lang ‘Ein te Langezwaag, een diepboring (exploratie) naar aardgas uit te voeren, Ministerie van Economische Zaken

KENNISGEVING

De Minister van Economische Zaken maakt bekend:

Op 29 april 2014 is een mededeling ingevolge artikel 7.16, lid 1 van de Wet milieubeheer ontvangen van Vermilion Oil & Gas Netherlands B.V. te Harlingen, betreffende een voorgenomen activiteit op de inrichting Langezwaag.

De mededeling betreft het voornemen om op de bestaande inrichting Langezwaag, gelegen aan de Lang ‘Ein te Langezwaag, een diepboring (exploratie) naar aardgas uit te voeren. Op de inrichting wordt momenteel aardgas uit een put (LZG-01) geproduceerd.

De nieuw te boren put LZG-02 wordt op de inrichting ten noorden van put LZG-01 geboord.

Voor het uitvoeren van een diepboring geldt op grond van het Besluit milieueffectrapportage (categorie D.17.2) een m.e.r.-beoordelingsplicht.

De Minister van Economische Zaken is ingevolge artikel 3.3, vierde lid, onder a, van het Besluit omgevingsrecht bevoegd deze beoordeling uit te voeren.

Op grond van de verstrekte gegevens is het bevoegde gezag van oordeel dat voor de voorgenomen activiteit geen milieueffectrapport (MER) opgesteld behoeft te worden.

De mededeling en het m.e.r.-beoordelingsbesluit liggen met ingang van 31 juli 2014 gedurende zes weken ter inzage bij het Ministerie van Economische Zaken, Bezuidenhoutseweg 73 te Den Haag. Inzage is mogelijk op werkdagen tijdens kantooruren.

Voor nadere inlichtingen kunt u zich wenden tot mevrouw S.H. van Oeveren, telefoon 070 – 379 70 49.

Naar boven