Logo Hoogheemraadschap Hollands NoorderkwartierVerkeersbesluit Zuiderweg te Wijdewormer

Het hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier heeft een verkeersbesluit vast vastgesteld voor een gedeelte van de Zuiderweg te Wijdewormer, tussen de Zuiderweg nummer 74 en de aansluiting van de Zuiderweg met de Leeghwaterweg te Wijdewormer.

Op dit gedeelte van de Zuiderweg goldt een maximum snelheid van 80 km per uur. Het hoogheemraadschap heeft de maximum snelheid op dit weggedeelte verlaagd naar 60 km per uur omdat:

  • 1.Alle wegen buiten de bebouwde kom binnen de Wijdewormer daarmee een maximum snelheid van 60 km per uur hebben. Dit bevordert de duidelijkheid voor de weggebruiker.

  • 2.Het gedeelte Zuiderweg waar het verkeersbesluit betrekking op heeft vraagt om een lagere snelheid vanwege de verkeersveiligheid van de weggebruikers, met name de fietsers, mede in verband met de aansluiting van Ramsbeek richting het Kalf met uitrijdend verkeer naar de Leegwaterweg.

De maximum snelheid van 60 km per uur wordt aangeduid door plaatsing van borden A1 uit bijlage I van het RVV 1990. De borden A1 worden verplaatst van Zuiderweg ter hoogte van nummer 74 naar de Zuiderweg ter hoogte van de aansluiting met de Leeghwaterweg.

Het instellen van de maximum snelheid van 60 kilometer per uur heeft als doel:

  • -het verzekeren van de veiligheid op de weg;

  • -het beschermen van weggebruikers en passagiers.

Inwerkingtreding en inzage

Het verkeersbesluit treedt in werking met ingang van de dag na die van bekendmaking.

Het verkeersbesluit kan worden ingezien via de bij deze mededeling gevoegde bijlage (zie linksboven op deze website) en door hier te klikken.

Bezwaar

Bezwaren tegen het verkeersbesluit kunnen binnen zes weken na de dag waarop het besluit is bekend gemaakt worden ingediend bij het college van Dijkgraaf en Hoogheemraden van het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, t.a.v. de Adviescommissie bezwaren, Postbus 250, 1700 AG Heerhugowaard. Elektronisch bezwaar maken is in sommige gevallen mogelijk. Voor informatie zie: Website HHNK.

Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en dient tenminste te bevatten: naam en adres van de indiener, dagtekening van het bezwaar, omschrijving van het besluit waartegen het is gericht en de gronden van bezwaar.

Een ingediend bezwaar schorst niet de werking van het besluit. Daarvoor dient u zich te richten tot de Voorzieningenrechter van de rechtbank met een verzoek om voorlopige voorziening. Het adres van de rechtbank is: Rechtbank Noord-Holland, sector Bestuursrecht, Postbus 251, 1800 BG Alkmaar.

Naar boven