Logo Aalsmeer
Omgevingsvergunning in afwijking van het bestemmingsplan ‘Schinkelpolder’, Oosteinderweg 404 en besluit hogere grenswaarden, Aalsmeer

Burgemeester en wethouders van Aalsmeer maken ingevolge artikel 3.10, eerste lid, onder a van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht bekend, dat zij op 24 juli 2014 met toepassing van artikel 2.12, lid 1, sub a onder 30omgevingsvergunning hebben verleend voor de activiteiten bouw en handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening ten behoeve van de bouw van een woning aan de Oosteinderweg 404. De omgevingsvergunning met de daarop betrekking hebbende stukken ligt met ingang van 25 juli 2014 tot en met 4 september 2014 ter inzage.

Projectgebied

Het perceel, waarop de omgevingsvergunning in afwijking van het bestemmingsplan betrekking heeft, is gelegen in het noordoostelijk deel van Aalsmeer. Het perceel bevindt zich in de lintbebouwing aan de oostzijde van het lint van de Oosteinderweg. Het perceel grenst aan de achterzijde aan de Hoge Dijk.

Doelstelling

Het project voorziet in de (her)bouw van een vrijstaande woning. Van toepassing op de projectlocatie is het bestemmingsplan “Schinkelpolder” en de bestemming “Wonen”. Het bouwplan is in strijd met de bepaling, in artikel 11.2.2 sub d van het geldende bestemmingsplan, dat de afstand tot de zijdelingse perceelsgrens tenminste 3 meter moet bedragen. Het bouwplan kan worden gerealiseerd met toepassing van de buitenplanse afwijking ex artikel 2.12, lid 1, sub a, onder 3o Wabo, mits voorzien van een goede ruimtelijke onderbouwing. De gemeenteraad heeft op 4 juli 2013 de noodzakelijke verklaring van geen bedenkingen afgegeven.

Inzien omgevingsvergunning

De omgevingsvergunning ligt met de bijbehorende stukken, waaronder de ruimtelijke onderbouwing en de verklaring van geen bedenkingen met ingang van 25 juli 2014 tot en met 4 september 2014 voor een ieder ter inzage:

Hogere grenswaarden vanwege industrielawaai

Ten behoeve van het project hebben burgemeester en wethouders op 10 juni 2014 hogere grenswaarden vastgesteld voor de ten hoogst toelaatbare geluidbelasting vanwege het industrieterrein Schiphol-Oost. Het betreffende besluit ligt samen met de verleende omgevingsvergunning gedurende voornoemde periode ter inzage. Het besluit kan via de hiervoor aangegeven wijze zowel digitaal als analoog worden ingezien.

Beroep

Tijdens de termijn van terinzagelegging kan door een belanghebbende die ten aanzien van de ontwerpomgevingsvergunning tijdig bij het college een zienswijze heeft kenbaar gemaakt en diegene die kan aantonen daartoe redelijkerwijze niet in staat te zijn geweest, beroep worden ingesteld bij de Rechtbank Amsterdam, sector Bestuursrecht (Postbus 75850, 1070 AW Amsterdam). Tevens kan hierbij een verzoek om een voorlopige voorziening worden ingediend. Het is voor burgers ook mogelijk om digitaal beroep in te dienen via de link: https://loket.rechtspraak.nl/Burgers/Conflict%20met%20overheidsorganisatie/33. Gedurende de termijn dat tegen de verleende omgevingsvergunning beroep kan worden ingesteld kan ook beroep worden ingesteld tegen de verleende hogere grenswaarden.

Inwerkingtreding

Het besluit tot het verlenen van de omgevingsvergunning treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven