Logo Aalsmeer
Ontwerpomgevingsvergunning in afwijking van het bestemmingsplan ‘Uiterweg-Plasoevers 2005 e.o.’, Uiterweg 32, Aalsmeer

Burgemeester en wethouders van Aalsmeer maken ingevolge artikel 3.10, eerste lid, onder a van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht bekend, dat zij voornemens zijn met toepassing van artikel 2.12, lid 1, sub a onder 30 van die wet omgevingsvergunning te verlenen voor de activiteiten bouw en handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening op het adres Uiterweg 32 ten behoeve van een theehuis met passantenvoorziening en ondergeschikte horeca. De ontwerpomgevingsvergunning met bijbehorende stukken ligt met ingang van vrijdag 25 juli 2014 tot en met donderdag 4 september 2014 ter inzage.

Projectgebied

Het perceel, waarop de omgevingsvergunning in afwijking van het bestemmingsplan betrekking heeft, is gelegen net buiten het dorpscentrum van Aalsmeer. Het perceel is onderdeel van de Historische Tuin en bevindt zich achter de lintbebouwing van de Uiterweg, tegenover het Praamplein.

Doelstelling

Het project ziet op het gebruik ter plaatse van de bestaande corridor naast het veilinggebouw voor ondergeschikte horeca en op de verbouwing en uitbreiding van de bestaande werkschuur tot theehuis met openbare passantenvoorziening. Van toepassing op de projectlocatie is het bestemmingsplan “Uiterweg-Plasoevers 2005 e.o.” en de bestemming “Maatschappelijke doeleinden”. Het project is in strijd met de gebruiksvoorschriften als opgenomen in artikel 19 lid 1 van het bestemmingsplan, waaruit blijkt dat het gebruik voor horeca binnen de bestemming niet is toegestaan. Het project kan worden gerealiseerd met toepassing van de buitenplanse afwijking ex artikel 2.12, lid 1, sub a, onder 3° Wabo, mits voorzien van een goede ruimtelijke onderbouwing.

Inzien ontwerp omgevingsvergunning

De ontwerpomgevingsvergunning ligt met de bijbehorende stukken met ingang van 25 juli 2014 tot en met 4 september 2014 voor een ieder ter inzage:

Indienen zienswijze

Gedurende de hiervoor genoemde inzagetermijn wordt een ieder in de gelegenheid gesteld om een schriftelijke of mondelinge zienswijze naar voren te brengen. U kunt er ook voor kiezen uw zienswijze digitaal in te dienen via de gemeentelijke website door op de hiervoor genoemde webpagina de optie ‘reageren’ te kiezen. Schriftelijke reacties worden gericht aan Burgermeester en wethouders (postbus 253, 1430 AG Aalsmeer) onder vermelding van ‘zienswijze ontwerpbeschikking “Uiterweg 32”. Degene die buiten de openingstijden inzage wil hebben en degene die mondeling zijn zienswijze naar voren wil brengen kan daarvoor contact opnemen met het algemene telefoonnummer 0297-387575.

Naar boven