Kennisgeving besluit wijziging Informatiecode en Begrippenlijsten Elektriciteit en Gas, Allocatievoorwaarden Gas, Autoriteit Consument en Markt

Zaaknummer: 14.0196.52

De Autoriteit Consument en Markt (hierna: ACM) maakt bekend dat zij op 15 juli 2014 een besluit heeft genomen tot wijziging van de Informatiecode Elektriciteit en Gas (voorwaarden als bedoeld in artikel 54 van de Elektriciteitswet 1998 en artikel 22 van de Gaswet), de Allocatievoorwaarden Gas, de Begrippenlijst Gas en de Begrippenlijst Elektriciteit (voorwaarden als bedoeld in artikel 12b van de Gaswet en artikel 31, eerste lid, Elektriciteitswet 1998). Het besluit treedt in werking één dag na deze publicatie.

De wijzigingen zijn bedoeld om te worden meegenomen in de ICT aanpassingen die door de energiebedrijven gepland staan voor eind 2014 (de zogenoemde sectorrelease 2014). Inhoudelijk gaan de wijzigingen onder andere over het bepalen van het jaarverbruik gas voor telemetriegrootverbruikers. Daarnaast worden een aantal overbodig geworden bepalingen geschrapt.

De uniforme openbare voorbereidingsprocedure zoals bedoeld in afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht is van toepassing bij de totstandkoming van het besluit. Deze procedure kent daardoor geen bezwaarfase. Belanghebbenden kunnen binnen zes weken na deze publicatie beroep instellen bij het College van Beroep voor het bedrijfsleven, Postbus 20021, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Het besluit is gepubliceerd op de internetpagina van ACM: www.acm.nl (zoekterm 14.0196.52).

Naar boven