Ontwerpbesluit Wet Bescherming Antarctica, Rijkswaterstaat

De aanvraag

Op 2 mei 2014 heeft Imares een aanvraag om een vergunning op grond van de Wet bescherming Antarctica ingediend voor het verrichten van handelingen in het Antarctisch gebied.

De aanvraag betreft deelname aan Polarstern Research cruise ANT-30-2 welke georganiseerd wordt door het Alfred Wegener Institut für Polar- und Meeresforschung (AWI), Bremerhaven.

IMARES organiseert eigen onderzoeksactiviteiten tijdens deze cruise en is verantwoordelijk voor de vergunningaanvraag voor deze activiteiten.

Het onderzoek van de IMARES-groep betreft: 1) het verzamelen van krill en andere organismes, 2) tellingen (vanaf schip of helikopter) van verspreiding en aantallen van zeevogels en zeezoogdieren en 3) ad-hoconderzoek aan het dieet bij dood gevonden dieren of per ongeluk op dek gelande vogels.

De vergunning wordt aangevraagd voor de periode 02-12-2014 tot en met 01-02-2015.

Ontwerpbesluit

De Staatssecretarissen van Infrastructuur en Milieu en van Economische Zaken zijn van plan de activiteit onder voorschriften toe te staan. Zij hebben hiertoe op 25 juli 2014 het ontwerpbesluit voor de vergunning genomen.

Terinzagelegging

De aanvraag met bijbehorende stukken en het ontwerpbesluit van de vergunning liggen ter inzage van 26 juli 2014 tot en met 5 september 2014 op het kantoor van Rijkswaterstaat Zee & Delta, Lange Kleiweg 34 te Rijswijk (Z.H.).

Zienswijzen indienen

Een ieder kan naar aanleiding van het ontwerpbesluit zienswijzen indienen gedurende de periode van terinzagelegging die aanvangt op 26 juli 2014 en eindigt op 5 september 2014. U kunt uw zienswijze per post versturen naar Rijkswaterstaat Zee & Delta, afdeling Vergunningverlening, Postbus 5807, 2280 HV Rijswijk.

Naar boven