Logo DordrechtInstellen éénrichtingsverkeer op de parkeerplaats bij obs de Driehoek

Wettelijk kader

Op grond van artikel 2 lid 1 WVW 1994 kunnen de krachtens deze wet vastgestelde regels strekken tot:

  • a.het verzekeren van de veiligheid op de weg;

  • b.het beschermen van weggebruikers en passagiers;

  • c.het in stand houden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan;

  • d.het zoveel mogelijk waarborgen van de vrijheid van het verkeer.

Op grond van artikel 15, lid 1, van de Wegenverkeerswet 1994 moet een verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer genoemde verkeerstekens, alsmede voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd,

Overeenkomstig artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer is overleg gepleegd over de handhaafbaarheid van het verkeersbesluit met de verkeersfunctionaris namens de korpschef van het regionaal politiekorps Zuid-Holland Zuid.

Motivering besluit

Bij de nieuwbouw van obs de Driehoek is voor de halers en brengers een extra parkeervoorziening aangelegd. Door op deze parkeerplaats eenrichtingsverkeer in te stellen wordt het autoverkeer gedwongen een bepaalde route te rijden. Dit komt de verkeersveiligheid van ouders en kinderen die met de fiets naar school komen ten goede. Fietsers worden van deze maatregel uitgezonderd.

Op basis van bovenstaande overwegingen en met inachtneming van:

  • -de Algemene wet bestuursrecht (Awb);

  • -de Wegenverkeerswet 1994 (WVW 1994);

  • -het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer (BABW);

  • -het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 (RVV 1990);

  • -het Algemeen Mandaatbesluit Dordrecht;

Besluit het college van burgemeester en wethouders van Dordrecht:

éénrichtingsverkeer in te stellen op de parkeerplaats bij obs de Driehoek door het plaatsen van verkeersborden model C2 en C3 alsmede onderbord model OB52 van bijlage 1 van het RVV 1990.

BURGEMEESTER en WETHOUDERS van DORDRECHT,

Namens dezen,

Het hoofd van de afdeling Ruimtelijke Ordening,

D.Wansink

B ezwaar

Als u het niet eens bent met dit besluit, kunt u binnen zes weken na dagtekening ervan schriftelijk bezwaar maken bij het bestuursorgaan dat het besluit heeft genomen. U dient uw bezwaarschrift te richten aan:

Het college van Burgemeester en Wethouders, Postbus 8, 3300 AA Dordrecht.

Op grond van artikel 6:5 van de Algemene wet bestuursrecht moet het bezwaarschrift ondertekend zijn. Verder moet het ten minste bevatten: uw naam en adres, de datum, de omschrijving van het besluit waartegen u bezwaar maakt en de reden van uw bezwaar. Wilt u ook het telefoonnummer vermelden, waarop u overdag te bereiken bent?

Het indienen van een bezwaarschrift houdt de werking van het besluit niet tegen. In spoedeisende gevallen kunt u de voorzieningenrechter van de Rechtbank Rotterdam, Postbus 50951, 3007 BM Rotterdam, verzoeken een voorlopige voorziening te treffen.

U kunt het verzoekschrift ook digitaal indienen bij genoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Voor de behandeling van het een verzoek om voorlopige voorziening brengt de Rechtbank een bedrag van € 160 aan griffierecht in rekening.

Naar boven