Logo MenameradielBESTEMMINGSPLAN MENAAM - BEDRIJVENTERREIN NOORD

Burgemeester en wethouders van Menameradiel maken overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 26 juni 2014 het bestemmingsplan Menaam – Bedrijventerrein Noord heeft vastgesteld. Het bestemmingsplan heeft betrekking op het bedrijventerrein aan De Stapel in Menaam, zijnde het plangebied, dat vanaf de eerste helft van de jaren 2000 in twee fasen tot ontwikkeling is gekomen. Het plangebied wordt globaal begrensd door de Gernierswei aan de oostelijke zijde van het plangebied, de gronden van de voormalige Empatec in het zuiden en voor het overige door agrarische gronden in het (zuid)westen.

Het bestemmingsplan herziet het geldende bestemmingsplan ‘Bedrijventerrein Menaldum Noord’ dat is vastgesteld door de gemeenteraad op 28 mei 2003 en gedeeltelijk is goedgekeurd door Gedeputeerde Staten op 12 augustus 2003. Tevens herziet dit bestemmingsplan de binnenplanse wijzigingsbevoegdheid in het geldende bestemmingsplan, waarvan in 2007 gebruik is gemaakt door het opstellen van het wijzigingsplan "Wijziging Bedrijventerrein Menaldum-Noord", dat is vastgesteld door de gemeenteraad op 23 juli 2007 en is goedgekeurd door Gedeputeerde Staten op 6 augustus 2007.

Het plan bestaat uit een plantoelichting, bijlagen, regels en een verbeelding. Het bestemmingsplan is ten opzichte van het ontwerp ongewijzigd vastgesteld.

Het vastgestelde bestemmingsplan Menaam - Bedrijventerrein Noord ligt met ingang van 21 juli 2014 gedurende 6 weken voor een ieder ter inzage. Op de website www.menameradiel.nl vindt u een rechtstreekse link naar de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. Ook kunt u het plan inzien bij de centrale balie van het gemeentekantoor te Menaam.

Tegen het besluit van de gemeenteraad kan beroep worden ingesteld door:

• degenen die eerder een ontvankelijke zienswijze hebben ingediend;

• belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest binnen de daartoe gestelde termijn een ontvankelijke zienswijze in te dienen.

In alle gevallen geldt dat het beroepschrift binnen de bovengenoemde termijn moet worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Een beroepschrift moet worden ondertekend en dient ten minste te bevattende naam en adres van de indiener, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep zich richt, alsmede de gronden van beroep.

Het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen deze termijn in samenhang met het beroepschrift tevens een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Naar boven