Logo AmelandVerkeersbesluit

Tijdelijk parkeerverbod bermgedeelte vliegveld 25 juli tot en met 17 augustus 2014

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Ameland;

Gelet op:

  • -Artikel 18, lid 1 onder d van de Wegenverkeerswet 1994 (hierna: WVW 1994) ingevolge verkeersbesluiten worden genomen door burgemeester en wethouders voor zover zij betreffen het verkeer op wegen, welke niet in beheer zijn bij het Rijk, de Provincie of een waterschap;

  • -Artikel 15, lid 1 van de WVW 1994 ingevolge de plaatsing of verwijdering van de bij algemene maatregel van bestuur aangewezen verkeerstekens en onderborden, voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat, geschiedt krachtens een verkeersbesluit;

  • -Artikel 12 van het Besluit Administratie Bepalingen inzake het Wegverkeer (hierna: BABW) ingevolge de plaatsing/verwijdering van verkeerstekens van Bijlage 1 van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 (hierna: RVV 1990), zoals verwoord in dit verkeersbesluit, moet geschieden krachtens een verkeersbesluit;

  • -Artikel 24 van het BABW ingevolge verkeersbesluiten worden genomen na overleg met (een gemachtigde van) de korpschef van de politie;

  • -Het delegatiebesluit van de gemeenteraad van Ameland van 25 oktober 2004, inzake de bevoegdheid tot het nemen van verkeersbesluiten.

Overwegende dat:

In de periode van vrijdag 25 juli tot en met zondag 17 augustus 2014 circus Renz Berlin een circus organiseert op een gedeelte van het vliegveld in Ballum. Tijdens het circus wordt een gedeelte van het vliegveld specifiek tijdelijk ingericht al parkeerruimte voor de motorvoertuigen van bezoekers aan het circus. In overleg met de burgemeester is ervoor gekozen om tijdens het circus ook een parkeerverbod in te stellen voor het bermgedeelte grenzend aan het vliegveld langs de Strandweg.

Uit het oogpunt van:

De in artikel 2, eerste lid van de Wegenverkeerswet 1994, genoemde doelstellingen:

  • -Het verzekeren van de veiligheid op de weg;

  • -Het beschermen van weggebruikers en passagiers;

  • -Het in stand houden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan.

Is het gewenst om:

Om tijdens het circus ook een parkeerverbod in te stellen voor het bermgedeelte grenzend aan het vliegveld langs de Strandweg.

Op grond van de volgende motivering:

Met het instellen van een parkeerverbod langs de Strandweg, mogen motorvoertuigen niet meer parkeren op deze locatie. Dit betekent dat het ruiterpad ter plaatse optimaal benut kan worden door de verschillende gebruikers. Tijdens het circus kunnen geparkeerde auto’s in het bermgedeelte namelijk extra druk opleveren (voor de paarden en pony’s). Met het instellen van een parkeerverbod worden mogelijke vormen van extra overlast hiermee weggehaald.

Belangenafweging:

Op grond van artikel 3:4 lid 1 Awb, zijn de rechtstreeks bij het besluit betrokken belangen afgewogen en de nadelige gevolgen van het besluit zijn voor één of meer belanghebbenden niet onevenredig, in verhouding tot de met het besluit te dienen doelen.

Niet is gebleken dat belanghebbenden onevenredig worden benadeeld dan wel dat door de te nemen maatregel onduidelijke verkeerssituaties zouden ontstaan.

Gehoord:

Overeenkomstig artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer is het verplicht om overleg te plegen met de politie over de voorgenomen verkeersmaatregel. De politie heeft de gemeente geadviseerd i n de vorm van een korte rapportage.

Genoemde Strandweg is gelegen buiten de bebouwde kom en ter plaatse geldt een maximum snel heid van 60 kilometer per uur. Dit gedeelte van de Strandweg maakt deel uit van de busroute.

Direct naast de Strandweg, aan de westelijke zi jde, is het vliegveld gelegen. In de periode van vrijdag 25 juli 2014 tot en met zondag 17 augustus 2014 zal er op genoemd vliegveld een circusterrein worden ingericht. In deze periode zal circus Renz Berlin acte de pre seance geven.

Door de verwachte toestroom van publiek heeft de gemeente gemeend om een extra parkeervoorziening op het vliegveld te moeten aanleggen. Gezien het aantal te verwachten bezoekers is het van belang dat men de auto kwijt kan en dat dit op een veilige manier geschied. Het instellen van een tijdelijk parkeerverbod aan de Strandweg te Ballum, draagt volgens de politie hier aan bij. Bovendien kan een dergelijk terrein parkeeroverlast elders tegen gaan. Dit is wat de gemeente voorstaat en daarom wordt dit tijdelijke parkeerterrein aangelegd en zal om parkeeroverlast tegen te gaan de Strandweg ter plaatse worden voorzien van een parkeerverbod. Het publiek, vaak jeugdige gezinnen, worden nu niet geconfronteerd met opgewonden kinderen die bij het zien van de “wilde dieren” en een circustent geen oog meer hebben voor het verkeer dat over de Strandweg passeert. Ook het inparkeren/ en wegrijden aldaar kan de doorstroming belemmeren. Door het instellen van een parkeerverbod aan de Strandweg voorkom je mogelijk bovenvermeld scenario. Bovendien voorkom je hiermee parkeeroverlast. Men kan nu op een speciaal daarvoor ingericht terrein de voertuigen parkeren waardoor bovenstaand scenario geheel achterweg zal/kan blijven. Met het instellen van dit parkeerverbod voorkom je volgens de politie parkeeroverlast en het komt de veiligheid ten goede. In het verleden heeft zich deze situatie al vaker voorgedaan en ook toen is men overgegaan tot een parkeerverbod aan de Strandweg. Dit heeft toen een gunstige uitwerking gehad.

neemt, gelet op het voorgaande, het volgende

BESLUIT

Het instellen van een tijdelijk parkeerverbod in de periode 25 juli tot en met 17 augustus 2014 voor het bermgedeelte grenzend aan het vliegveld langs de Strandweg in Ballum-Ameland, door het plaatsen van een aantal verkeersborden (model E1 RVV) op deze locatie.

Ballum, 15 juli 2014

Bezwaar

U bent het er niet mee eens

Het college heeft een besluit genomen. Als u het niet eens bent met dit besluit, kunt u een bezwaarschrift indienen.

U kunt dit richten aan:

Het college

Postbus 22

9160 AA Hollum-Ameland

Inhoud van het bezwaar

U moet het bezwaarschrift binnen zes weken na de bekendmaking van het besluit versturen. Zorgt u ervoor dat uw bezwaarschrift het volgende bevat:

  • -uw naam en adres;

  • -datum;

  • -een omschrijving van het besluit, waartegen het bezwaar is gericht;

  • -de motivering van uw bezwaar;

  • -uw handtekening.

Wat gebeurt er met het bezwaar?

Allereerst kijken we of uw bezwaarschrift alle nodige informatie bevat. Als dat niet zo is, krijgt u een brief waarin staat welke informatie ontbreekt. U kunt dan de ontbrekende informatie alsnog aanleveren.

Als uw bezwaarschrift alle nodige informatie bevat, buigt de onafhankelijke Adviescommissie bezwaarschriften zich erover. Deze commissie vormt zich een oordeel en brengt advies uit aan het college. Vervolgens neemt het college met inachtneming van het advies van de commissie een beslissing op het bezwaar. Indien de beslissing afwijkt van het advies van de commissie, wordt de reden voor die afwijking vermeld.

De behandeling van een bezwaarschrift mag volgens de wet maximaal 12 weken in beslag nemen. Deze termijn van 12 weken vangt aan na het einde van de bezwaartermijn en kan met 6 weken worden verdaagd.

Voorlopige voorziening

Als u bezwaar maakt, houdt uw bezwaar de werking van het besluit niet tegen. Het kan zijn dat u daardoor ernstig in uw belangen wordt geschaad. Bijvoorbeeld als u bezwaar maakt tegen een dwangsom, dan moet u deze toch betalen totdat er een uitspraak is op uw bezwaar.

Om een dergelijke situatie te voorkomen, kunt u tegelijk met uw bezwaar een voorlopige voorziening aanvragen.

Richt een verzoek om voorlopige voorziening aan:

Rechtbank Noord-Nederland

Afdeling Bestuursrecht

Postbus 150

9700 AD Groningen

Kosten

Aan een voorlopige voorziening zijn kosten verbonden (griffierecht). Deze bedragen voor:

  • -zaken betreffende een uitkering of huursubsidie: € 45,-

  • -alle andere zaken voor natuurlijke personen: € 165,-

  • -anders dan natuurlijke personen: € 328,-

U kunt een voorlopige voorziening ook digitaal aanvragen bij genoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Bijlage

Locatie parkeerverbod bermgedeelte grenzend aan het vliegveld langs de Strandweg.

Naar boven