Publicatie ontwerpbeschikking Waterwet m.e.r.beoordeling

Onderwerp

Omgevingsdienst Haaglanden maakt kenbaar dat het voornemen bestaat om vergunning te verlenen aan Technische Universiteit Delft voor het onttrekken en retourneren van grondwater en behoeve van een open bodemenergiesysteem voor de gebouwen aan de Kluyverweg 6, 2629 HT Delft.

Het open bodemenergiesysteem betreft een activiteit welke valt onder categorie D 15.2 van het Besluit milieueffectrapportage. Dit betekent dat de vergunningverlenende instantie moet beoordelen of ten behoeve van de vergunningverlening een milieueffectrapport (MER) moet worden opgesteld.

Omgevingsdienst Haaglanden heeft namens Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland de voorgelegde informatie getoetst aan de Wet milieubeheer, met name aan de criteria aangegeven in bijlage III bij de EEG-richtlijn milieueffectbeoordeling. Op basis daarvan hebben zij besloten dat het opstellen van een MER ten behoeve van de aanvraag om vergunning ingevolge de Waterwet niet noodzakelijk is.

Zienswijze

Een belanghebbende kan tijdens de periode van ter inzagelegging schriftelijk of mondeling een zienswijze inbrengen op de ontwerpbeschikking. De schriftelijke zienswijze moet ten minste bevatten:

  • naam en het adres van de indiener;

  • de dagtekening;

  • een motivering.

De zienswijze dient onder vermelding van ODH-2014-00181247 te worden gericht aan Omgevingsdienst Haaglanden, Postbus 14060, 2501 GB Den Haag.

Inzage

U kunt de ontwerpbeschikking en de overige relevante stukken vanaf 28 juli 2014 tot en met 8 september 2014 inzien op werkdagen:

  • bij de Omgevingsdienst Haaglanden, tijdens kantooruren (na telefonische afspraak), Zuid-Hollandplein 1 te Den Haag, tel.nr. (070) 218 99 02;

  • bij de Publieksbalie van de gemeente Delft, ma t/m do van 8.00-17.00 uur, vr van 8.00-20.00 uur, (op afspraak), Phoenixstraat 16, tel.nr. 14015.

Inlichtingen

Voor nadere inlichtingen kunt u zich wenden tot de afdeling Toetsing & Vergunningverlening Milieu,

e-mailadres: vergunningen@odh.nl.

Naar boven