Logo Mill en Sint Hubert
Bestemmingsplan ‘Moerboom III’ en besluit hogere grenswaarden Moerboom III, Mill en Sint Hubert

Burgemeester en wethouders van de gemeente Mill en St. Hubert maken bekend dat:

  • zij het besluit Hogere grenswaarden Moerboom III hebben vastgesteld op 8 februari 2014,

en de gemeenteraad:

  • het bestemmingsplan ‘Moerboom III’ op 12 juni 2014 gewijzigd heeft vastgesteld;

  • geen exploitatieplan heeft vastgesteld bij het bestemmingsplan.

De besluiten alsmede alle daarop betrekking hebbende stukken liggen met ingang van woensdag 23 juli 2014 tot en met dinsdag 2 september 2014 tijdens de openingstijden van het gemeentehuis ter inzage bij de balie van de afdeling Ontwikkeling. De stukken worden tevens digitaal beschikbaar gesteld via www.gemeente-mill.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl.

Het bestemmingsplan “Moerboom III” maakt de realisatie van woningbouw mogelijk bij de kern Wilbertoord. De woningbouw bestaat uit maximaal 56 woningen verdeeld over twee deelgebieden met aansluiting op de Van Ophovenlaan respectievelijk de Verbindingsweg. In beide deelgebieden wordt ruimte geboden aan vrijstaande, twee onder een kap en aaneengeschakelde woningen. De woningbouw wordt gefaseerd ontwikkeld over een periode van tien jaar. Zonder de vaststelling van de hogere grenswaarde kunnen vijf woningen binnen het bestemmingsplan niet worden gerealiseerd. De hogere waarde is verleend omdat het goede woon- en leefklimaat voor de toekomstige bewoners niet in gevaar komt.

Tijdens de beroepstermijn kan een belanghebbende:

  • die tijdig een zienswijze naar voren heeft gebracht;

  • aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij geen zienswijze naar voren heeft gebracht;

  • tegen de door de gemeenteraad bij de vaststelling aangebrachte wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan;

beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State en/of een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, beide Postbus 20019, 2500 EA te ’s Gravenhage. Voor de mogelijkheid van beroep worden de drie besluiten als één besluit aangemerkt.

De besluiten treden op 3 september 2014 in werking. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treden de besluiten niet in werking, voordat op dat verzoek is beslist. Aan het indienen van zowel een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.

Mill, 22 juli 2014

Naar boven