Logo Peel en Maas
Publicatie toepassing Coördinatieregeling project huisvesting (tijdelijke) arbeidskrachten, Peel en Maas

Burgemeester en wethouders maken op basis van artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 8 juli 2014 heeft besloten de coördinatieregeling toe te passen voor het project voor huisvesting van (tijdelijke) arbeidskrachten.

De regeling is van toepassing op aanvraag omgevingsvergunning en exploitatievergunning en het voorbereiden en bekendmaken van het bestemmingsplan voor het project huisvesting (tijdelijke) arbeidskrachten. Het project betreft het planologisch regelen van diverse huisvestingslocaties die op grond van het vigerende bestemmingsplan Buitengebied Peel en Maas (vastgesteld op 5 februari 2013 en gewijzigd vastgesteld bij besluit van 5 november 2013) niet zijn toegestaan maar wel voldoen aan het beleid huisvesting tijdelijke arbeidskrachten en uiterlijk op 1 juli 2014 de aanvraag hebben ingediend om deel te nemen aan het project.

De wet ruimtelijke ordening maakt het mogelijk dat gemeenten efficiënter en sneller kunnen besluiten over ruimtelijke projecten via toepassing van de coördinatieregeling van artikel 3.30 Wro. Met de coördinatieregeling kunnen voorbereiding, bekendmaking en vaststelling van samenhangende vergunningen en procedures worden gebundeld. Door het toepassen van de coördinatieregeling op grond van de Wet ruimtelijke ordening wordt de aanvraag omgevingsvergunning op grond van het in voorbereiding zijnde bestemmingsplan gezamenlijk voorbereid en bekendgemaakt. Dit heeft tot gevolg dat er één gecombineerde procedure hoeft te worden doorlopen in plaats van verschillende procedures. Daarnaast vindt ook een bundeling van rechtsbescherming plaats, zodat een belanghebbende slechts tegen één besluit rechtsmiddelen hoeft aan te wenden.

Tegen de toepassing van de coördinatieregeling van artikel 3.30 Wet ruimtelijke ordening staan geen mogelijkheden tot bezwaar en beroep open.

Meer informatie?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Leonne Delahaije van het team Omgevingsontwikkeling, bereikbaar via 0773066666 of via leonne.delahaije@peelenmaas.nl.

Naar boven