Logo Deurne
Walsbergseweg 43 en Suezlaan 7, Deurne

Burgemeester en wethouders van Deurne maken als bevoegd gezag, gelet op artikel 7.17, lid 4, van de Wet milieubeheer, het volgende bekend.

Op 5 maart 2014 heeft ZLTO Advies, namens DEVO-EI vof een aanmeldingsnotitie ingediend als bedoeld in artikel 7.16, lid 1 van de Wet milieubeheer. De aanmeldingsnotitie heeft betrekking op de inrichting gelegen aan Walsbergseweg 43 te Deurne, kadastraal bekend gemeente Deurne, sectie V, nummer 164.

De voorgenomen activiteiten hebben betrekking op het veranderen/uitbreiden van een veehouderij met een stal voor het houden van 59.900 legkippen. Om de legkippen te kunnen houden wordt een nieuwe stal gebouwd, welke wordt voorzien van een emissiearm huisvestingssysteem, BWL 2009.10.V1.

Wij hebben besloten dat door DEVO-EI vof geen Milieu-effectrapport behoeft te worden opgesteld, alvorens door ons een definitieve beslissing wordt genomen op een aanvraag om omgevingsvergunning ingevolge de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht voor de voorgenomen activiteit. Naar onze mening leidt de voorgenomen activiteit, gezien de omstandigheden waaronder zij wordt ondernomen, niet tot belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu.

Burgemeester en wethouders van Deurne maken als bevoegd gezag, gelet op artikel 7.17, lid 4, van de Wet milieubeheer, het volgende bekend.

Op 20 november 2013, aangepast 24 april 2014 heeft Roba Advies, namens Manders-Nooijen vof een aanmeldingsnotitie ingediend als bedoeld in artikel 7.16, lid 1 van de Wet milieubeheer. De aanmeldingsnotitie heeft betrekking op de inrichting gelegen aan Suezlaan 7 te Deurne, kadastraal bekend gemeente Deurne, sectie V, nummer 618.

De voorgenomen activiteiten hebben betrekking op het veranderen/uitbreiden van een veehouderij met een stal voor het houden van 2.880 vleesvarkens en 2.688 gespeende biggen. Om de vleesvarkens en gespeende biggen te kunnen houden wordt een nieuwe stal gebouwd, welke wordt aangesloten op een gecombineerde luchtwasser, BWL 2009.12.

Wij hebben besloten dat door Manders-Nooijen vof geen Milieu-effectrapport behoeft te worden opgesteld, alvorens door ons een definitieve beslissing wordt genomen op een aanvraag om omgevingsvergunning ingevolge de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht voor de voorgenomen activiteit. Naar onze mening leidt de voorgenomen activiteit, gezien de omstandigheden waaronder zij wordt ondernomen, niet tot belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu.

De besluiten en de overige stukken liggen vanaf 25 juli 2014 gedurende zes weken ter inzage. Tegen dit besluit kunnen belanghebbenden, die rechtstreeks in hun belang zijn getroffen, bezwaar indienen bij ons college.

Bovengenoemde stukken liggen ter inzage bij het Klantcontactcentrum in het gemeentehuis.

Naar boven