Logo Sittard-Geleen
Gewijzigd vastgesteld exploitatieplan Holtum Noord III 1e herziening, Sittard-Geleen

Burgemeester en wethouders van Sittard-Geleen maken bekend dat de gemeenteraad bij besluit van 9 juli 2014 het exploitatieplan Holtum Noord III 1e herziening gewijzigd heeft vastgesteld.

Het plangebied is gelegen in het bedrijventerrein Holtum Noord en wordt globaal begrensd door de Nieuwe Weideweg, de Holtum Noordweg, de A2 en de grens met de gemeente Echt-Susteren. Het plan voorziet in de uitbreiding van het logistieke bedrijventerrein Holtum Noord.

Het exploitatieplan Holtum Noord III 1e herziening kent in hoofdlijnen de volgende wijzigingen ten opzichte van het vastgestelde exploitatieplan Holtum Noord III:

  • de ramingen van de kosten en opbrengsten zijn bijgesteld

  • de ramingen zijn aangepast met inachtneming van de in het exploitatieplan aangegeven methoden van indexering

  • de ramingen zijn vervangen door de gerealiseerde kosten

  • de uit te voeren werkzaamheden zijn gewijzigd

  • de fasering is gewijzigd

  • de uitgifteprijs is geactualiseerd

  • het rentepercentage is gewijzigd

  • wijziging faseringen in rekenkundige deelgebieden en in koppelingsregels

  • wijziging van de koppelingsregels als gevolg van wijziging Geleenbeek en grondlichamen.

De wijzigingen t.o.v. het ontwerp exploitatieplan Holtum Noord III 1e herziening dat in de periode van 22 mei 2014 t/m 2 juli 2014 ter inzage heeft gelegen, hebben betrekking op twee tekstuele wijzigingen in de bij het exploitatieplan 1e herziening behorende bijlagen. De wijzigingen hebben geen inhoudelijke gevolgen voor het exploitatieplan Holtum Noord III 1e herziening. In de nota van wijzigingen, die ook ter inzage ligt, staat welke aanpassingen zijn doorgevoerd.

Inzage

Het exploitatieplan Holtum Noord III 1e herziening met bijbehorende stukken ligt met ingang van 24 juli 2014 gedurende een periode van zes weken ter inzage bij de balie Vergunningen van de Stadswinkel Geleen (op afspraak van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur en op donderdag van 17.00 tot 19.00 uur), Markt 1 te Geleen, telefoon (046) 477 7010. Ook is het plan met bijbehorende stukken digitaal in te zien op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. Voor een goed begrip van het exploitatieplan Holtum Noord III zijn de wijzigingen in de 1e herziening opgenomen in een geconsolideerd exploitatieplan.

Beroepsmogelijkheden

Tijdens genoemde termijn van ter inzage legging kan tegen het besluit tot gewijzigde vaststelling van het exploitatieplan Holtum Noord III 1e herziening beroep worden ingesteld door:

  • een belanghebbende die tijdig tegen het exploitatieplan zijn zienswijze kenbaar heeft gemaakt bij de gemeenteraad

  • een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken

  • een belanghebbende die bedenkingen heeft tegen de wijzigingen die de raad bij de vaststelling van het exploitatieplan heeft aangebracht ten opzichte van het ontwerpplan.

Beroepschriften dienen schriftelijk te worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Indien u niet op de uitspraak van de Raad van State kunt wachten, kunt u een voorlopige voorziening aanvragen bij voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

23 juli 2014

Burgemeester en wethouders van Sittard-Geleen

Naar boven