Logo Zederik(Gewijzigd) vastgesteld bestemmingsplan Lakerveld 256, Lexmond

Het college van Zederik maakt bekend dat de gemeenteraad in de vergadering van 30 juni 2014 het bestemmingsplan ‘Lakerveld 256, Lexmond’ heeft vastgesteld.

Vanaf vrijdag 18 juli 2014 ligt het raadsbesluit met het vastgestelde bestemmingsplan zes weken ter inzage in het gemeentehuis, Prinses Marijkeweg 1 in Meerkerk. Ook kunt u de documenten vinden op de website van de gemeente, www.zederik.nl/bestemmingsplannen en op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Het bestemmingsplan bestaat uit een plankaart, regels en een toelichting en heeft betrekking op het wijzigen van de bestemming Agrarisch in Wonen en het nieuw bouwen van de woning aan Lakerveld 256 in Lexmond.

Het bestemmingsplan is op de volgende onderdelen door de gemeenteraad gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan:

  • -Het bouwvlak aan de noordzijde is met 6 meter ingekort;

  • -De 70%-regel voor bijgebouwen is opgenomen als afwijking.

Een ieder kan tegen de wijzigingen beroep instellen. Daarnaast kunnen belanghebbenden die tijdig hun zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad hebben ingediend en belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij daartoe niet in staat zijn geweest, kunnen tijdens de inzagetermijn schriftelijk beroep instellen.

Dit beroep kan worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Als beroep is ingesteld ken er tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden gevraagd bij de Voorzitter van deze Afdeling. Het besluit treedt niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Zonder een dergelijk verzoek treedt het besluit in werking met ingang van de dag nadat de beroepstermijn afloopt.

Voor zowel het indienen van een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Naar boven