Logo ArnhemOntwerp-bestemmingsplan Flvium Noord

Burgemeester en wethouders maken overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat ter inzage ligt

het ontwerp-bestemmingsplan – Fluvium Noord

Inzien

Het ontwerp-bestemmingsplan ligt met ingang van 23 januari 204 gedurende een termijn van 6 weken (tot en met 5 maart 2014) voor een ieder ter inzage op het stadshuis, loket BWL, Koningstraat 38.

De interactieve verbeelding van het plan is te raadplegen op het webadres:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0202.844-0201

De digitale bestanden die gezamenlijk het juridisch geldend bestemmingsplan vormen zijn te vinden op het webadres:

http://www.arnhem.nl/ruimtelijkeplannen/plannen/NL.IMRO.0202.844-/NL.IMRO.0202.844-0201/

Plangebied

Het plangebied betreft het noordelijk deel van het voormalige industriegebied Fluvium en ligt op de noordelijke Rijnoever, oostelijk van het centrumgebied. Het wordt aan de noordzijde begrensd door de Broekstraat en aan de westzijde door de Westervoortsedijk. De zuid- en de oostgrens van het plangebied worden gevormd door aan te leggen wegen die het Fluviumterrein doorkruisen.

Aanleiding en doel

Fluvium

Het plangebied maakt onderdeel uit van het voormalige gasfabriekterrein. Het terrein ondergaat een transformatie van een grotendeels verlaten bedrijventerrein naar een nieuw en onderscheidend verblijfsgebied met wonen, werken en voorzieningen. Het wordt een overgangsgebied tussen de binnenstad en het industrieterrein aan de oostkant.

Het gehele gebied, ook wel Fluvium genoemd, wordt de komende jaren getransformeerd tot een aantrekkelijk nieuw woongebied.

Dit gebied valt in twee delen uiteen, een noordelijk en een zuidelijk deel. De ontwikkeling naar een nieuw woongebied start in het noordelijk deel van Fluvium, het onderhavige plangebied.

Het zuidelijke deel zal wat later ontwikkeld worden en maakt geen onderdeel uit van dit bestemmingsplan.

Om de ontwikkeling op het Fluviumgebied mogelijk te maken moeten de geldende bestemmingsplannen worden aangepast.

Actualisering van bestemmingsplannen

Algemeen geldt de noodzaak om de geldende bestemmingsplannen voor dit gebied te herzien is de wettelijke plicht om bestemmingsplannen die ouder zijn dan 10 jaar te actualiseren. Op grond van de Wet ruimtelijke ordening geldt een actualiseringsplicht. Voor het onderhavige gebied geldt een bestemmingsplan dat onherroepelijk is geworden in 2004 en dus uiterlijk in 2014 herzien moet worden.

Het onderhavige plan maakte in eerste instantie onderdeel uit van het concept-bestemmingsplan 'Fluvium Noord – Westervoortsedijk West'. Het betrof het noordelijk onderdeel van dit bestemmingsplan. Ten behoeve van een voortvarende ontwikkeling van dit onderdeel is het onderhavig plangebied van het genoemde plan losgekoppeld en wordt als eigenstandig plan in procedure gebracht. Het eerder genoemde plan zal als bestemmingsplan 'Fluvium Midden – Westervoortsedijk West' in procedure worden gebracht.

Ten behoeve van de ontwikkeling is een ontwerpbesluit hogere grenswaarden op grond van de Wet geluidhinder opgesteld. De bekendmaking hiervan is eveneens digitaal in het Gemeenteblad gepubliceerd.

Zienswijze

Gedurende bovengenoemde termijn kan een ieder schriftelijk of mondeling een zienswijze betreffende het ontwerp-bestemmingsplan indienen bij de gemeenteraad (adres: Postbus 99, 6800 AB Arnhem).

Tevens bestaat de mogelijkheid om een digitale zienswijze in te dienen via het webadres:

http://www.arnhem.nl/bestemmingsplan

Informatie

Voor informatie over het ontwerp-bestemmingsplan en het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met de heer A. Meijers, tel. nr.: 026-3773697 van de afdeling Ruimte.

Naar boven